Des d’aquest divendres fins al diumenge, Vilassar de Noir

 

Vilassar de Mar es torna a vestir de negre. De misteri. De sang i fetge. De crims i de foscor. I és que des d’aquest divendres 30 de setembre fins al diumenge 2 d’octubre, Can Bisa es convertirà en l’eix d’una nova edició del Vilassar de Noir: aquest festival de cinema i literatura negra. Fins al 31 d’agost ha estat obert el termini per presentar originals per a aquest certamen literari.

Noms consolidats com Carlos Quiñez, Anna Punsí, Sebastià Roig, Rafael Vallbona o Paz Velasco seran a Vilassar de Mar, per a, en el marc del Vilassar de Noir, participar en el munt de propostes que ha pensat l’organització. I és que aquesta nova edició del Festival segueix amb la seva idea original, que tants adeptes té, d’explicar i analitzar el gènere negre des de diferents manifestacions artístiques com poden ser la literatura, el còmic, el cinema, el teatre o la música.

La inauguració serà a les 7 del vespre d’aquest divendres i la Tropa Teatre farà una lectura dramatitzada de l’obra “L’home que escrivia novel·les de detectius”. Ja serà l’endemà, 1 d’octubre, quan trobarem un munt d’activitats entre les que destaquen diferents taules rodones i debats. Menció especial a dos quarts de vuit de la tarda quan responsables del programa “Crims” de TV3, el que posa llum a la foscor, ens explicaran com es fa un capítol d’aquesta sèrie tan exitosa que fa l’autòpsia a crims reals.

Per a diumenge 2 d’octubre, dia de la cloenda, el Vilassar de Noir explorarà les diversitats dels gènere negre, posarà l’accent en el còmic i els misteris juvenils abans d’abaixar el teló de l’edició d’enguany.

La persona guanyadora del certamem d’enguany es coneixerà aquest divendres, primer dia del Festival. Qui guanyi succeirà, en el palmarès, a Aniol Florensa que, amb el seu “Lladrucs a les estrelles”, es van endur el màxim guardó de la de l’any passat.

El Vilassar de Noir està dotat amb 2.500 euros, quantitat que es pagarà en concepte de drets per l’edició de l’obra guanyadora, tant en paper, com en format electrònic. L’edició és a càrrec de Llibres del Delicte i la novel·la guanyadora es publicarà durant l’any vinent.

El 30 de setembre, doncs, acaba el regnat de “Lladrucs a les estrelles”, d’Aniol Florensa, que és el darrer guanyador del Vilassar de Noir. Florensa, nascut a Vilassar de Dalt ara fa 35 anys, va passar pels nostres micròfons, i ens va explicar que la seva novel·la retrata els dòlmens i els hivernacles del Baix Maresme en una obra que parla de la gent busca el seu lloc en el món. Una obra, amb punts tràgics i còmics, que alterna tocs d’humor i ironia que es barregen amb altres sentiments més foscos. Una autèntica muntanya.

Consulteu totes les activìtats previstes aquí.