Del 8 al 10 de juny, Viridàlia, al Mercat de Flor i Planta Ornamental

Des d’aquest dimecres fins al divendres 10 de juny, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, està acollint Viridàlia, la cita que uneix les principals empreses del sector de la planta ornamental i que serveix per presentar les novetats d’enguany a mercats, per exemple, com el d’Austràlia, França o el Regne Unit. En el marc de l’acte d’inauguració, que s’ha fet avui, s’ha presentat, també, la campanya solidària ‘Ara, Flors i Plantes contra la Guerra’.

Els visitants de Viridàlia, que arriba ja a la seva novena edició, són professionals de l’horticultura ornamental, el viverisme i la jardineria, interessats a conèixer la flor i planta que es fa a la nostra zona. Visiten el Mercat de la Flor per a veure les noves varietats i els productes innovadors que presenten les empreses participants. Una edició, que torna després de dos anys d’absència, per ajudar a treure múscul a un sector tan important, especialment per a Vilassar de Mar.

Joan Roig és el president de l’Associació de Viveristes de Barcelona destaca quin és l’objectiu de Viridàlia és un mostrari en viu de les plantes que ofereixen i les novetats que surten cada any per als viveristes, jardiners i gardens. Les novetats són fruit de la investigació en el laboratori i es busca que les plantes siguin cada vegada més resistents al sol i a les altres temperatures.

El president de l’Associació de Viveristes de Barcelona explica que tenen molts contactes amb Austràlia, ja que tenen un clima molt semblant al d’aquí. Veritable banc de proves per a les plantes que arribaran a Europa

La jornada d’avui ha servit, també, per fer el bateig d’una iniciativa solidària. ‘Ara, Flors i Plantes contra la guerra’. Judit Massaguer n’és la impulsora  i explica que la idea la va colpir en un cap de setmana, tot veient els informatius parlant d’Ucraïna. Com ho podem fer per aportar la nostra ajuda? Comprant les  plantes que amb l’etiqueta de  “Ara, Flors i Plantes contra la guerra’ hi ha als punts de venda. També i es poden fer donacions online a  la plataforma migranodearena.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar també és present en aquest Viridàlia 2022. El segon tinent d’alcalde, Àngel Font, ha estat present i ha celebrat que el sector comenci a treure musculatura després de les conseqüències terribles de la pandèmia de la covid-19. Ha recordat que el sector de la flor i de la planta és molt important per al nostre poble. Font també ha celebrat que es dugui a terme la campanya “Ara, Flors i Plantes contra la guerra” de suport per a les persones  refugiades d’Ucraïna, per la situació de guerra.

L’horari del Viridàlia és de 9 del matí a 6 de la tarda.