Fins al 26 de febrer, “Intangible”, de Miquel Fort, al Museu Monjo

 

Del 29 de gener al 26 de febrer, el Museu Monjo està acollint la mostra “Intangible”, de Miquel Fort Garsavall. Es tracta d’un escultor ceramista, nascut a Reus el 1958, hereu d’una família d’artesans; fill d’un dissenyador i artesà marroquiner i net de terrissers.

L’exposició està integrada per escultures ceràmiques realitzades entre 2020 i 2022. La seva obra  sempre s’ha caracteritzat per donar rellevància als estudis dimensionals, amb formes voluminoses i arrodonides, i per desprendre’s del rigor acadèmic.La seva tècnica es basa en l’experimentació: assaja amb la terrissa, amb els pigments, amb les formes…

El procés de creació ha estat enmig de la natura, cosa que es pot apreciar en la varietat de colors que recorden el paisatge mediterrani: ocres, blaus, verds… Fort ha explicat que aquesta experiència l’ha fet sentir com a peix dins de l’aigua, ja que la natura, ha afegit, és el millor lloc per crear, experimentar i recrear…

L’ han influït diversos artistes, però no segueix cap corrent. El seu estil és molt personal, la seva obra és una projecció de la seva vida. Alguns crítics han assenyalat que el seu estil és una simbiosi de clàssic i actual.

Fort Garsavall va fer les primeres passes fer als anys 70 amb Jack Salter, ceramista irlandès. En la dècada dels 80 va estudiar Arts i Oficis a l’Escola Massana, on va gaudir del mestratge d’Elisenda Sala, dels germans Josep i Jordi Gumí, de Susanna Gray, de Quim Echevarria i de Carles Silicke. Més endavant va revalidar el títol amb el graduat en Arts Aplicades a l’Escola d’Arts i Oficis de Grau Superior de la Llotja.Al llarg de la seva trajectòria artística ha realitzat murals artístics i mosaics, a més de col·laborar amb diversos artistes. Ha impartit docència de química aplicada a la ceràmica i de Raku.

La seva obra ha estat exposada a Santa Susanna, Caldes de Malavella, Escola Massana, l’Aleixar, Borges del Camp, Girona, Reus i a Tarragona, entre altres llocs.