Del 26 de setembre al 4 d’octubre, 17a Setmana de la Gent Gran

VdM Setmana Gent Gran 2015 v2Vilassar de Mar celebra des de dissabte 26 de setembre al diumenge 4 d’octubre la 17a Setmana de la Gent Gran, nou dies plens d’activitats on la gent gran serà la protagonista. La Regidoria de Serveis Socials, Gent Gran, Igualtat i Família ha organitzat una programació amb l’objectiu de recordar la importància de vetllar per un envelliment digne i mostrar les habilitats i les ganes de fer coses que té la gent gran de la població. Ballar, cuinar, fer manualitats, gaudir del teatre i la música, a més de tallers i exhibicions són algunes de les activitats incloses.

Aquest dissabte 26 de setembre el festival de fi de curs del taller “Això serà cosir i cantar” dóna el tret de sortida a la programació amb una activitat on els alumnes d’aquest taller mostraran el seu talent amb playbacks, cançons en directe, poesia, balls i teatre-còmic. El diumenge 27 de setembre serà el torn de la festa al centre cívic del Passeig amb havaneres i cremat i el dilluns 28 de setembre hi haurà festa al Centre Cívic Lluís Jover, amb taller de bijuteria i xocolatada, jornada de portes obertes a la Residència Vida als Anys, una classe oberta de patchwork i l’inici del campionat de petanca. Dimarts 29 de setembre es celebrarà la festa al Casal de Curació i, a la tarda, a la Biblioteca Municipal, s’inaugurarà l’exposició “L’Art de fer visible l’invisible”, dels tallers d’artteràpia del Casal de Curació. A continuació, hi haurà una taula rodona per parlar dels beneficis i l’aplicació de l’artteràpia.

El dimecres 30 de setembre, el taller de manualitats al centre social Mn. Josep M. Galbany, el campionat d’escacs i dòmino i la trobada de persones que ballen country a la plaça Picasso continuaran mostrant les habilitats de la gent gran. Dijous 1 d’octubre començarà el curs dels tallers de l’Arxiu Municipal on gràcies a la memòria i records de la gent gran s’identifiquen persones, paisatges, noms de cases i indrets de fotografies del s. XX. A la tarda, la Casa Pairal oferirà una festa amb berenar inclòs. Divendres 2 d’octubre serà el moment de la ràdio en directe des de la plaça de l’Ajuntament i del VIII Concurs de truites-Memorial Joan Beltran, amb degustació inclosa.

També es farà la final del campionat d’escacs i dòmino, la festa a la Residència Front Blau i la representació de l’obra de teatre Tinc família!, una comèdia d’avis i néts, de la mà de La Tropa Teatre. Dissabte 3 d’octubre es lliuraran els premis dels campionats d’escacs, dòmino i petanca, i Discap-Vicamar organitzarà un espectacle de màgia a la sala cultural M. Roser Carrau. Diumenge 4 d’octubre la programació es clourà amb la missa a l’Església parroquial i el dinar de germanor a la pista annexa del pavelló d’esports Paco Martín.

Des de l’Ajuntament es recorda que si alguna persona té problemes de mobilitat per assistir a algun dels actes pot trucar a l’Escola Nàutica, tl. 937540500.

PROGRAMACIÓ
Dissabte 26 setembre
Festival de fi de curs del taller “Això serà cosir i cantar”. Direcció: Mayte Carreras. Tots els alumnes d’aquest taller faran una mostra del que han après durant el curs amb playbacks, cançons en directe, poesia, balls i teatre-còmic.
Lloc: Ateneu Vilassanès
Hora: 19 h
Les entrades seran gratuïtes i es podran recollir el dimecres 23 de setembre de 16.30 a 19 h, a l’Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40) fins a exhaurir les localitats.

Diumenge 27 setembre
Festa al Centre Cívic del Passeig. Havaneres amb el grup Espigó de Garbí, i cremat per a tothom.
Lloc: Centre Cívic del Passeig
Hora: 18 h

Dilluns 28 setembre
Festa al Centre Cívic Lluís Jover. Taller de bijuteria i xocolatada oferta pel centre
Lloc: Centre Cívic Lluís Jover
Hora: 10 h
Festa a la Residència Vida als Anys. Jornada de portes obertes
Lloc: Residència Vida als Anys
Hora: 11 h
Classe oberta de patchwork
Lloc: Centre Cívic Lluís Jover
Hora: 16.30 h
Campionat de petanca
Lloc: Plaça del Círcol
Hora: 17 h

Dimarts 29 setembre
Festa al Casal de Curació. Jornada de portes obertes i actuació musical
Lloc: Casal de Curació
Hora: 11.30 h
Campionat de petanca
Lloc: Plaça del Círcol
Hora: 17 h
Inauguració de l’exposició “L’Art de fer visible l’invisible”, dels tallers d’artteràpia del Casal de Curació.
Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch
Hora: 18.30 h
Taula rodona: Aplicació de l’artteràpia com a expressió lliure de l’ésser humà vinculant emocions i sentiments en patologies diverses. Amb la participació de Nadia Collette, artterapeuta Hospital de St. Pau de Barcelona; Dra. Pilar Sanz, neuròloga de l’Hospital de Mataró i del Consorci Sanitari del Maresme; Eva Risco, Artterapeuta i Dr. Ramón Torres, director mèdic del Casal de Curació.
Lloc: Biblioteca Municipal E. Lluch
Hora: 19 h

Dimecres 30 setembre
Taller de manualitats, a càrrec d’Helena Cayuela. Cal portar tisores.
Lloc: Centre social Mn. Josep M. Galbany
Hora: 10.30 h
Campionat d’escacs i dòmino
Lloc: Centre Cívic del Passeig
Hora: 16 h
Trobada de persones que ballen country
Lloc: Plaça Picasso
Hora: 19 h

Dijous 1 octubre
Vine a l’Arxiu. Necessitem la teva memòria i els teus records. Inici del curs dels tallers on es passen fotografies del s. XX i amb l’ajuda dels assistents s’identifiquen persones, paisatges, noms de cases, indrets… A càrrec de Cristina Simó, responsable de l’Arxiu Municipal.
Lloc: Sala d’actes de la Biblioteca Municipal E. Lluch
Hora: 11 h
Campionat d’escacs i dòmino
Lloc: Centre Cívic del Passeig
Hora: 16 h
Festa a la Casa Pairal. Actuació i berenar ofert pel centre
Lloc: Casa Pairal
Hora: 16 h

Divendres 2 octubre
Magazine “Parlant de tot” de Vilassar Ràdio en directe des de la plaça de l’Ajuntament. Inclourà l’espai “Els nostres avis”. (En cas de pluja, l’acte quedarà suspès)
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Hora: De 10 a 13 h
VIII Concurs de truites-memorial Joan Beltran. Al final hi haurà una petita degustació.
Lloc: Plaça de l’Ajuntament
Hora: 12 h
El concurs compta amb la col·laboració de Vilassar Comerç, Forn de pa Bargalló, Can Serrat, Vilassar Ràdio i Voluntaris Nou Vents.
Final del campionat d’escacs i dòmino
Lloc: Centre Cívic del Passeig
Hora: 16 h
Festa a la residència Front Blau. Jornada de portes obertes amb activitat i berenar
Lloc: Residència Front Blau (Torrent del Porxo, 12, davant del baixador de Renfe de Cabrera de Mar).
Hora: 17 h
Representació de l’obra de teatre “Tinc família”, a càrrec de La Tropa Teatre i la direcció de Lluís Ramis. Entrada gratuïta. Recollida d’entrades el 30 de setembre, de 17 a 19 h, a la guixeta de l’Ateneu i 1 hora i mitja abans de la representació fins a exhaurir localitats.
Lloc: Ateneu Vilassanès
Hora: 19 h

Dissabte 3 octubre
Lliurament de premis del campionats d’escacs, dòmino i petanca
Lloc: Centre Cívic del Passeig
Hora: 12 h
Espectacle de màgia a càrrec de Màgic Grup Maresme i organitzat per Discap-Vicamar. Entrada gratuïta.
Lloc: Sala cultural M. Roser Carrau
Hora: 19 h

Diumenge 4 octubre
Missa solemne amb la participació del Cor Parroquial
Lloc: Església parroquial
Hora: 11.30 h
Dinar de germanor servit per Càtering Viñoles i ball amb el conjunt Solymar. Aforament limitat
Lloc: Pista annexa del Pavelló Municipal d’Esports Paco Martín.
Hora: 14 h
Preu del tiquet: 13 €
Venda de tiquets per al dinar:
– Departament de Serveis Socials: Escola Nàutica (c. Santa Eulàlia, 40), tl. 937540500
– Centre Cívic Lluís Jover (c. Lluís Jover, 22), tl. 937502843
– Centre Cívic del Passeig (Camí Ral, 19), tl. 937590238
– Parròquia de Sant Joan- Despatx parroquial

Leave a Reply