Del 24 al 31 de març, X Setmana de la Salut

 

La Setmana de la Salut de Vilassar de Mar compleix una dècada de celebració al nostre poble i, per commemorar-ho, amplia els seus horitzons amb propostes que, del 24 al 31 de març, en l’actual context de crisi climàtica, lliguen el nostre benestar personal amb la salut del nostre entorn mediambiental.

Així, la dècima edició de la Setmana de la Salut s’obrirà amb una taula rodona sobre la gestió de l’aigua i el canvi climàtic organitzada per Aigües de Vilassar; ens proposarà gaudir sota el lema “El nostre futur no és d’un sol ús; per un consum responsable” i ens premiarà amb una poma si, del 25 al 31 de març, reciclem els residus sanitaris a les farmàcies del poble.I és que viure en un entorn saludable multiplica els efectes beneficiosos que l’esport i la cura del cos i la ment tenen sobre la nostra salut general, com hem pogut comprovar en aquesta dècada de propostes de la Setmana de la Salut.

Propostes d’allò més diverses no faltaran tampoc en l’edició d’enguany, que arriba plena de tallers per cuidar el nostre cos i la nostra ment amb diferents activitats. Pot ser ballant, en el taller de dansa, en el de música i moviment expressiu, en el de ball en línia o en les classes de zumba. O cuinant, en els tallers de cuina de reaprofitament que hi haurà al llarg de la setmana, o en el de formatges artesans. O practicant esport, ja sigui a la Piscina Municipal, fent marxa nòrdica o jugant a tennis taula, en les taules que hi haurà disponibles a la Cooperativa L’Obrera.

Les possibilitats no s’esgoten aquí. Les diverses regidories implicades en l’organització de la Setmana de la Salut proposen, a més, diverses exhibicions (parcour, dansa urbana), tallers per millorar la nostra salut corporal (hipopressius, moviment expressiu, taitxí, ioga, recuperació postural i estiraments) i d’altres per a la nostra salut mental. Tres anys després de l’esclat de la pandèmia del coronavirus, els seus efectes en la salut mental són tan evidents com la necessitat de cuidar-la. Hi aprofundirem amb Cuidem el nostre benestar emocional, una xerrada per parlar de com actuen les emocions en la nostra vida quotidiana.

En aquesta edició, hi haurà, a més, tallers de dibuix, pintura, aquarel·la i altres tècniques, i concerts, màgia i propostes per a tota la família. A La Bressoleta, ens parlaran de la criança, mentre que un dels tallers que es faran a l’Espai Galbany versarà sobre el descobriment genital i mamari i l’educació menstrual.

Les escoles i els instituts de Vilassar de Mar també organitzaran activitats relacionades amb la salut física i emocional, i a proposta del Consell d’Adolescent es farà una sessió de discoteca a Can Jorba. Als instituts, a més, es farà un taller perquè el jovent aprengui a fer activitat física correctament, sense posar-se en risc, i amb una alimentació correcte.

Tampoc hi faltaran els tallers pràctics, com el que ens permetrà aprendre a fer reanimació cardiopulmonar, ni les propostes que, cada any, ens apropen els comerços i els professionals del poble, com ara revisions gratuïtes. I un clàssic que parla de la nostra capacitat per pensar en la salut de tothom: la marató de donació de sang dins la Festa de la Salut que tindrà lloc a l’escola Pérez Sala. Es farà el dissabte 25 de març, de 10 a 21 h, amb un objectiu ambiciós: aconseguir 50 noves donacions de persones menors de 30 anys.

 

ACTIVITATS PREVISTES:

 

DIVENDRES 24 DE MARÇ

Sala Roser Carrau

19 h Taula rodona: La gestió de l’aigua i el canvi climàtic.

Albert Ràmia i Feliu Novell: Un dia a la Mina Vella.

Francesc Xavier Martínez: L’aigua un bé desitjat.

Organitza: Mina Vella – Aigües de Vilassar

 

DISSABTE 25 DE MARÇ

Al recinte de l’escola Pérez Sala

FESTA DE LA SALUT

De 10 h a 21 h

Marató de donació de sang: I tu, ens ajudes a aconseguir novament el repte? 50 donacions de joves de menys de 30 anys és la premissa. Vine i emporta’t un regal de record i una butlleta per a participar en el sorteig de premis.

De 10.30 a 14 h i de 17 a 19 h

 • Tallers i activitats de les AFA’s de les escoles de Vilassar de Mar: Reduïm els residus i Rocòdrom inflable
 • Creu Roja – Vilassar de Mar Cardioprotegit: Tallers de RCP
 • Maresme Circular/Creu Roja: Taller de cuina de reaprofitament
 • Maresme Quiropràctic: Revisió gratuïta de la columna vertebral
 • Clínica Dental Dr. Roca Burés: Revisió gratuïta i sorteig d’un raspall elèctric
 • Centre Integral de Logopèdia i Fonoaudiologia: Taller de motricitat (matí)
 • Mina Vella – Aigües de Vilassar: Jocs infantils i tallers mediambientals

D’11.30 a 13.30 h/De 17.30  a 19 h Joventut organitza:

 • Taller de manga: Crea el teu adhesiu personalitzat. Queda-t’ho o regala-ho!
 • Taller de parkour: Consisteix a desplaçar-se superant els obstacles que es presenten en el camí, servint-se únicament del propi cos.
 • Taller de dansa urbana: Alumnes de l’institut Pere Ribot que practiquen l’art de la dansa urbana venen a ensenyar-nos una coreografia innovadora i original i que, més tard, ens ensenyaran a l’exhibició.

Activitats a l’entarimat central del recinte de l’escola Pérez Sala:

 • 11 h Màgia, amb Màgic Grup Maresme
 • 11.45 h Actuació del grup de persones adultes de guitarres del Barato.
 • 12.30 h Taller de la tècnica de recuperació postural, estiraments globals actius o SGA, impartit per Jaume Bosch (osteòpata i quiromassatgista) i Xavi Garcia (quiromassatgista).
 • 19.15 h Exhibició de parkour
 • 19.30 h Exhibició de dansa urbana

A la Cooperativa l’Obrera (c. Lluís Jover, 22)

De 10 h a 13 h Exhibició i portes obertes de tennis taula. Hi haurà 3 taules a disposició d’aquelles persones que vulguin provar l’activitat. Organitza Club Tennis Taula Vilassar de Mar

 

DIUMENGE 26 DE MARÇ

Museu de la Mina Vella

De 10 h a 13 h Recollida selectiva de residus en família, xocolatada amb melindros. Jornada de portes obertes, visites guiades i música a càrrec d’Enric Neddermann.

Organitza Mina Vella – Aigües de Vilassar

 

DILLUNS 27 DE MARÇ

Plaça Picasso

 • 9.30 h Taller de Txikung, impartit per Roser Vidal Roldós.
 • 18.15 h Taller de ball en línia, impartit per Enric Nonell Codonyers.
 • 19.30 h Taller de Capoeira, impartit per Adicta Sport.

CAP Vilassar de Mar

 • D’11 a 12.30 h Taller de massatge infantil, impartit per Belén Bofill. Cal inscripció prèvia.

Centre Cívic del Passeig

 • De 10 a 12 h / De 17 h a 18.30 h / De 19 h a 20.30 h Ioga, impartit per Adela Labrador.
 • De 16 a 18 h Dibuix, pintura, ceres, aquarel·la, pastel… impartit per Lidia Fuentesaúco. Cal portar el material de casa.
 • De 17 a 19 h Emergències Mèdiques a Catalunya, impartit per Joan Pascual Isanta, president de l’Assemblea Local de Creu Roja de Vilassar de Mar. Coneixerem com funcionen les emergències mèdiques, des de que entra la trucada, fins que es deixa el pacient a l’hospital. Nocions de primers auxilis. Organitza l’Associació Cívica i Social de la Gent Gran de Vilassar de Mar Casal de Curació
 • 17 h Condició física i alimentació en la gent gran, impartit per les fisioterapeutes Glòria Figueras i Imma Campabadal. Taller tècnic i pràctic adreçat a la gent gran. Cal inscripció prèvia.

Escola Bressol Municipal (av. Eduard Ferrés, 168)

 • 19 h Explorant la criança, impartit per Kenia Argentona (expertes en benestar emocional).

 

DIMARTS 28 DE MARÇ

Centre Cívic del Passeig

De 9.30 a 11 h Taller d’hipopressius, amb Mireia Granier. Cal inscripció prèvia a mh@mireiasole.com.

D’11 a 13 h Dibuix, pintura, ceres, aquarel·la, pastel… impartit per Lidia Fuentesaúco. Cal portar el material de casa.

Restaurant El Terral

18 h Taller i tastet de cuina de reaprofitament, impartit per Judit Verde.

 

DIMECRES 29 DE MARÇ

Espai Cultural Can Bisa

De 9.30 a 11 h Caminem fent marxa nòrdica, amb Healthsystem. Activitat oberta amb el grup de marxa nòrdica del programa d’activitats formatives de la gent gran. Pot assistir-hi tothom qui vulgui conèixer aquesta tècnica.

CAP de Vilassar de Mar

De 18 a 19.30 h Higiene postural per a un bon funcionament, impartit per Mario Martínez. Cal inscripció prèvia.

Centre Cívic del Passeig

De 10 a 12 h / De 17 a 18.30 h / De 19 a 20.30 h Ioga, impartit per Adela Labrador.

De 16 a 18 h Dibuix, pintura, ceres, aquarel·la, pastel… impartit per Lidia Fuentesaúco. Cal portar el material de casa.

Centre Cívic Lluís Jover

De 10.30 a 12 h Taller de Mindfulness. Aprendre a tenir plena consciència en el moment present, acceptant l’experiència sense jutjar-la. Organitza l’Associació Cívica i Social de la Gent Gran LluÍs Jover

Espai Galbany

De 17 a 20 h Taller de Reanimació cardiopulmonar (RCP) per a persones adultes. Cal inscripció prèvia.

Biblioteca Municipal Ernest Lluch i Martín

De 17.30 a 19.30 h Taller per a famílies Mira, sent i toca, aprendre i desaprendre en família. Descobriment genital i mamari i educació menstrual. Impartit per Mònica Mallafré, fisioterapeuta.

 

DIJOUS 30 DE MARÇ

Espai Cultural Can Bisa

 • De 9.30 h a 11 h Caminem fent marxa nòrdica, amb el grup de marxa nòrdica del programa de formatives de la gent gran. Impartit per Healthsystem. Adreçat a persones majors de 75 anys o amb mobilitat reduïda.
 • D’11 h a 13 h Pintem un Miró, a càrrec de Lidia Fuentesaúco. Vine a pintar un mural al pati de Can Bisa.
 • De 17 h a 18 h Taller de formatges artesans, a càrrec de Formatges Vilatzara. Els infants podran aprendre com s’elaboren els formatges de manera artesanal. Places limitades. Cal que els infants vinguin acompanyats d’una persona adulta. Cal inscripció prèvia

CAP de Vilassar de Mar

De 18 h a 19.30 h Vols deixar de fumar? T’ajudem! impartit per Estefania Aguilar, Montse Maynegre i Conrad Santamaria. Cal inscripció prèvia.

Escola Municipal d’Adults Els Ametllers

De 18.30 h a 20 h Cuidem el nostre benestar emocional, impartit per Jordi Abarca, terapeuta d’integració psicocorporal. Les emocions actuen cada dia a la nostra vida quotidiana i són bones per poder-las sentir i experimentar, ja que ens informen del nostre estat emocional i ens proporcionen la realitat que ens passa a cada instant.

Centre Cívic del Passeig

De 16.50 a 17.50 h / De 20 a 21 h Taller d’hipopressius, amb Mireia Granier. Cal inscripció prèvia a mh@mireiasole.com.

Espai Galbany

De 20 h a 21.15 h Música i moviment expressiu, a càrrec de Núria López i Teresa Fernàndez, terapeutes Gestalt i Corporals. Vine a i gaudeix d’una bona estona per a tu a través de la música, el joc i el moviment corporal. Cuida’t i estima’t.

 

DIVENDRES 31 DE MARÇ 

CAP de Vilassar de Mar

De 10 a 11.30 h La importància de cuidar-se amb l’alimentació, a càrrec de Sandra Montoro. Cal inscripció prèvia.

Font Picant de Cabrera de Mar

17.30 h Entrenament obert de Trail Marrec, a càrrec dels Piri. Cal inscripció prèvia. De 6 a 13 anys.

Plaça Picasso

De 18.30 h a 19.30 h Classe oberta de Zumba i Tábata, a càrrec dels monitors i monitores del Programa Municipal d’Activitats Físiques Dirigides.

Espai Jove Can Jorba

De 22 h a 00 h Discoteca Can Jorba, activitat proposada pel Consell d’Adolescents. Amb el convidat especial: DJ Marvin. Vine a gaudir de dues hores de música, balls i bona companyia. De 12 a 16 anys.

 

DEL 25 AL 31 DE MARÇ

A totes les farmàcies de Vilassar de Mar

 • Campanya Reciclem els residus sanitaris. Ves a la teva farmàcia, recicla i emporta’t una poma!
 • Mesura gratuïta de la teva pressió arterial, un dels factors claus per evitar o controlar la hipertensió i mantenir una bona salut cardiovascular.

Òptiques

IT ÒPTICS i ÒPTICA ANDORRANA: Revisions gratuïtes per la prevenció del glaucoma.

ÒPTICA SMART VISIÓ: Revisió general gratuïta de la vista.

Fisioterapeutes

FISIO VILASSAR: Revisions gratuïtes del sòl pelvià. Demana hora al 93 759 85 80.

Restauració/Comerç

ESTABLIMENTS ASSOCIATS A VILASSAR COMERÇ: Participació en la Marató de recollida de sang.

Activitat física

 • Portes obertes a les classes de persones adultes del Programa Municipal d’Activitats Físiques Dirigides. Consulteu el programa.
 • A la Piscina Municipal:
  • Dimecres 29 i dijous 30, d’11 a 15 h, Portes obertes de piscina i gimnàs.
  • Dimecres 29, 15.15 h, Zumba.
  • Dijous 30, 15.15 h Bodycombat.
  • Divendres 31, durant tot el dia, Portes obertes a les activitats dirigides. Per a més informació, contacteu al 937506987