Del 23 de febrer a l’1 de març, actes de Carnaval

La rua de Carnaval tornarà a tenir una gran participació. L’any passat va reunir 12 comparses i enguany s’han inscrit 16 comparses, amb un total de 863 persones desfilant. Com en edicions anteriors es concediran premis de 700, 600, 500, 400 i 300 € a les 5 primeres comparses, un premi Toni Linares a la millor carrossa, que consistirà en una escultura i un premi en metàl•lic de 700 €, un premi de 200 € a la millor reina i un premi per votació popular a la simpatia, a través de l’aplicació mòbil de l’Ajuntament, consistent en una panera d’aliments. La rua, un dels plats forts del Carnaval, que serà retransmès per Vilassar Ràdio, sortirà dissabte 25 de febrer a les 6 de la tarda del carrer Sant Artur i transcorrerà per Maria Vidal, Sant Genís, Montserrat, Sant Joan, Montevideo, Mestral i finalitzarà a la plaça Josep Tarradellas, espai on cada comparsa farà una exhibició específica d’una durada de dos minuts com a màxim. El jurat puntuarà l’originalitat, vestuari, coreografia i l’atractiu de la comparsa. El veredicte es farà públic al voltant de les 22 h. Enguany, com a novetat, el ball es farà a l’aire lliure, a la mateixa plaça Tarradellas, amb disco-mòbil.

 

Tot i que la rua és un dels actes més esperats, el tret de sortida a la festa començarà dijous Gras, dia 23 de febrer, a 2/4 de 6 de la tarda amb l’arribada del Rei i la Reina del Carnaval amb berenar de botifarra d’ou, a la plaça de l’Ajuntament, organitzat per Firobi. Dissabte 25 a les 12 del migdia carnaval infantil a la plaça Picasso, amb la companyia La Puça Espectacles, i a la tarda, amb la gran rua, les comparses que hi participaran es concentraran a 2/4 de 6 de la tarda al carrer Sant Artur ; el diumenge 26 es celebrarà el Carnestoltes de Firobi a la plaça del Círcol a les 12 del migdia amb l’espectacle “Ball Salat Toltes!” a càrrec de la companyia Encara Farem Salat i el dimecres 1 de març la festa es clourà amb l’enterrament de la sardina des de 2/4 de 8 del vespre, amb un cercavila que sortirà des de Can Bisa en direcció a la plaça de l’Ajuntament i la lectura del testament del ReiCarnestoltes, tot amb dol rigorós, organitzat per AVAL, Firobi i Regidoria de Cultura i Festes Populars.
Finalment, cal destacar que dijous 23 a 2/4 de 6 de la tarda a la Biblioteca Ernest Lluch “L’hora del conte” serà sobre Carnaval; l’Atzari celebrarà a la seva seu concurs de disfresses amb música dissabte 25 a partir de les 11 de la nit i diumenge 26 el Centre Cívic Lluís Jover organitza ball de Carnestoltes a partir de les 6 de la tarda amb música en viu i premis a les millors disfresses.