Del 23 al 27 de juny, Festa Major de Sant Joan

Vilassar de Mar celebra la Festa Major de Sant Joan del 23 al 27 de juny, una festa que s’ha adaptat, per fer-la segura, a la situació epidemiològica del moment. Es tracta d’ una Festa Major amb activitats presencials que segueixen les directrius del Procicat: públic assegut, reserva d’entrades, control i limitació d’aforament, distància entre persones i mascareta.

La programació es reparteix en tres espais principals a l’aire lliure i perimetrats: el pati de l’Escola de Mar, el pati de l’Escola Pérez Sala i el parc de ca l’Abril,  i d’altres amb aforament més petit com el jardí de la Biblioteca Municipal o el de can Bisa. Per arribar al màxim de públic, la majoria d’espectacles i concerts tenen dos passis.

La programació musical compta amb varietat d’estils per a diferents públics amb caps de cartell com ara el grup El Pot Petit, per als més menuts de la casa; 31 FAM, per als joves; Momo Queen Tribute, per als adults, i La Principal de la Bisbal, per als més grans. Però també compta amb grups musicals emergents amb sabor vilassarenc com ara la cantant Anna Murillo, el DJ Roger Freedom o el grup MashUpParty Band.

El tret de sortida a la programació és dimecres 23 de juny, amb l’actuació de la Turrunats Band, l’arribada de la flama del Canigó, el pregó, la petardada i l’actuació de la Sant Pau Rhum Band, tot a l’escola Pérez Sala. La nit de la revetlla compta amb tres opcions a cadascun dels escenaris principals: el grup de versions MashUpParty Band, al Pérez Sala; el grup Versió impossible, a l’Escola del Mar i els concerts de La Rierada al parc de ca l’Abril.

L’actor vilassarenc Quim Llisorgas és el pregoner de la Festa Major d’aquest any. Nascut l’any 1995 i format a la Tropa Teatre, el podem veure tots els migdies a la sèrie de TV3 “Com si fos ahir“. En Quimitus és un dels grans protagonistes de l’arrencada de la Festa Major.

El dijous 24 de juny al matí, dos passis de l’espectacle familiar d’humor “Ooops” de Teatre Mòbil. A la tarda i nit es desenvolupen en dues funcions diferents actuacions: el concert de Festa Major de La Principal de la Bisbal, l’audició de sardanes de la Cobla Principal del Llobregat i l’Akelarre de foc dels Mansuets de Foc, que substitueix al tradicional correfoc que no es pot dur a terme per la situació sanitària. També hi ha torneig de futbolí, roda de percussió, taller de ratafia i combat de corrandes a càrrec de La Rierada.

El divendres 25 de juny, el matí és per al públic familiar i un espectacle d’humor gestual amb dos passis. A la tarda i nit, hi ha Karaoke en directe, en dos passis per als infants i dos per als adults, a més de l’exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i els Sons de l’AVAL. L’espectacle de màgia i les lectures de la novel·la de la vilassarenca Sílvia Cantos també són part de la programació del dia. A més, hi ha la visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira, una conferència sobre la batalla de Lepant i el Maresme i els concerts de La Rierada.

El dissabte 26 de juny, al matí, nova exhibició de les colles de l’AVAL al Pérez Sala i una nova visita a la Casa Museu Carme Rovira. A la tarda i nit es fan les dues funcions d’espectacles com el concert d’El Pot Petit amb exhibició del Drac Cremavila a l’inici, el microteatre de La Tropa Teatre “Misteriòs assassinat a…” i el concert de la banda tribut a Queen “Momo Queen Tribute”. A més, a la tarda, es pot gaudir del concert d’Anna Murillo, vilassasrenca guanyadora del premi local del concurs Maresmusic 2020 i una tarda feminista i concerts a càrrec de La Rierada. 

El diumenge 27 de juny exhibició de les colles de l’AVAL en dos passis i a la tarda, campionat d’slot i cantada d’havaneres, aquesta darrera en dues funcions. Les mateixes que tindrà l’actuació del grup 31FAM, que actuarà a l’Escola del Mar. També hi ha dues activitats a la platja de La Rierada, una el ioga i una altra, la recollida de brossa. El final de la Festa Major el posa el castell de focs d’artifici, des de diversos indrets del poble, per veure des de casa i evitar aglomeracions.

En relació a la reserva d’entrades, per assistir a totes les activitats cal fer reserva prèvia a través de l’app Vilassar de Mar. Les entrades s’han  posat a disposició del públic uns dies abans i es van tancant a mida que s’omplen.

Tota la programació es podrà consultar al web festamajorvilassardemar.cat. 10 minuts abans de l’espectacle, les reserves de cadires no ocupades quedaran alliberades per a altres persones per garantir el compliment dels horaris i les mesures de seguretat.

A més de l’app, s’ha habilitat un telèfon, , perquè principalment la gent gran, no tan avesada a les noves tecnologies, pogués demanar inscripció a les activitats de Festa Major.

Omplim els carrers dels colors de La Rierada:

Vilassar de Mar es tenyeix de verd, blau i taronja per a evocar l’essència dels orígens de la vila. Com cada any, per Festa Major, el poble es divideix en tres sectors. Per cadascun d’ells hi passa una de les tres rieres principals de la vila, essent aquest el motiu del nom de la proposta que fa La Rierada. A més, cada sector representa un dels principals oficis dels habitants de Vilassar de Mar del segle XVIII: els Pescadors Contrabandistes, els Mestres d‘Aixa i la Gent Pagesa. A cada sector l’identifica un color i una iconografia, Els Pagesos i Pageses (color verd i una forca), Els Pescadors Contrabandistes (color blau i un peix) i Els Mestres d’Aixa (color taronja i una corda). Els tres sectors han de competir entre ells per tal d’aconseguir el màxim de punts possibles. El sector que en tingui més serà el guanyador de la Festa Major i gaudirà de l’honor de tenir la façana de l’Ajuntament guarnida amb el seu color durant la Festa Major de l’any següent. 

Què suma punts?

  • Decorar els balcons i carrers amb el color i elements propis del sector al que es pertanyi. Cal inscriure’s al web: http://rierada.cat/
  • Fer-se fotografies o vídeos participant en els actes de Festa Major i penjar-les a Instagram amb les etiquetes #PescadorsVdM21,

         #MestresdAixaVdM21, #GentPagesaVdM21

  • Lluir el color del sector als actes de Festa Major.
  • La decoració dels comerços    

PROGRAMACIÓ FESTA MAJOR DE SANT JOAN

DIMECRES 23 DE JUNY 

-19.30 h Actuació de la Turrunats Band amb la interpretació de l’obra No hi ha res com Vilassar. A continuació, celebració de la Festa dels Països Catalans amb l’arribada de la Flama del Canigó. Tot seguit, pregó de Festa Major, gran petardada i actuació de la Sant Pau Rhum Band, que interpretarà La Rumba de Vilassar de Mar Escola Pérez Sala

– 23 h Concerts de La Rierada Parc de ca l’Abril (C. Maria Vidal, 108)

-23.30 h Revetlla de Sant Joan amb MashUpParty Band Escola Pérez Sala

-23.30 h Revetlla de Sant Joan amb Versión imposible Escola del Mar

DIJOUS 24 DE JUNY

-11 h Espectacle familiar d’humor Oops!, a càrrec de Teatre Mòbil Escola del Mar

-11.30 h Solemne eucaristia concelebrada en memòria del naixement de Sant Joan Baptista Església Parroquial de Sant Joan

-12.30 h Espectacle familiar d’humor Oops!, a càrrec de Teatre Mòbil Escola del Mar

-18 h Torneig de futbolí a càrrec de La Rierada Casal Popular Atzari

-19 h Roda de percussió a càrrec de La Rierada Jardí de can Bisa

-19.30 h Taller de ratafia a càrrec de La Rierada Jardí sala cultural M. Roser Carrau

-19.30 h Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal Escola Pérez Sala

-19.30 h Roger Freedom Sessions: Live editions Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

-22 h Concert de Sardanes a càrrec de la Cobla Principal del Llobregat Escola del Mar

-22 h Akelarre de foc, a càrrec dels Mansuets de Foc Parc de ca l’Abril (C. Maria Vidal, 108)

-22 h Concert de Festa Major amb La Principal de la Bisbal Escola Pérez Sala

-22 h Combat de corrandes a càrrec de La Rierada Jardí de can Bisa

-23 h Akelarre de foc, a càrrec dels Mansuets de Foc Parc de ca l’Abril (C. Maria Vidal, 108)

DIVENDRES 25 DE JUNY

-11 h Espectacle familiar d’humor gestual The Postcard, a càrrec de Txema Muñoz Escola Pérez Sala

-12.30 h Espectacle familiar d’humor gestual The Postcard, a càrrec de Txema Muñoz Escola Pérez Sala

-17 h Karaokes Band Kids Escola Pérez Sala. A continuació, exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i Sons de l’AVAL 

-19 h Karaokes Band Kids Escola Pérez Sala. A continuació, exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i Sons de l’AVAL 

-19 h Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira Casa Museu Carme Rovira

-19.30 h Espectacle Això és màgia, amb els mags Selvin, AlisKim i David Stromboli, acàrrec de Màgic Grup Maresme Escola del Mar

-19.30 h Conferència sobre “450 anys de la batalla de Lepant i el Maresme”, a càrrec d’Alexis Serrano Jardí de Can Bisa

-20 h Lectures a flor de pell de la novel·la Ulls de nit de la vilassarenca Sílvia Cantos, amb acompanyament musical a càrrec de la banda Dreamers ball quartet Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

-20 h Concerts de La Rierada Parc de ca l’Abril (C. Maria Vidal, 108)

-22 h Karaokes Band Escola Pérez Sala

-22 h Espectacle Això és màgia, amb els mags Selvin, AlisKim i David Stromboli, acàrrec de Màgic Grup Maresme Escola del Mar

-22 h Lectures a flor de pell de la novel·la Ulls de nit de la vilassarenca Sílvia Cantos, amb acompanyament musical a càrrec de la banda Dreamers ball quartet Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

-23.45 h Karaokes Band Escola Pérez Sala

DISSABTE 26 DE JUNY 

-11 h Exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i Sons de l’AVAL Escola Pérez Sala 

-11 h Visita guiada a la Casa Museu Carme Rovira Casa Museu Carme Rovira

-12.30 h Exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i Sons de l’AVAL Escola Pérez Sala

-18 h Exhibició del drac Cremavila. A continuació, concert del grup El Pot Petit Escola del Mar  

-18.30 h Tarda feminista i solidària a càrrec de La Rierada Parc de ca l’Abril (C. Maria Vidal, 108)

-19.30 h Concert d’Anna Murillo Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

-19.45 h Exhibició del drac Cremavila. A continuació, concert del grup El Pot Petit Escola del Mar

-20 h Concerts de La Rierada. Parc de ca l’Abril (C. Maria Vidal, 108)

-20 h Teatre de Festa Major amb l’obra Misteriós assasinat a…, a càrrec de La Tropa Teatre Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8) 

-22 h Concert de Festa Major amb el grup Momo Queen Tribute Escola Pérez Sala 

-22 h Teatre de Festa Major amb l’obra Misteriós assassinat a…, a càrrec de La Tropa Teatre Sala Cultural Maria Roser Carrau (C. Montserrat, 8)

-23.45 h Concert de Festa Major amb el grup Momo Queen Tribute Escola Pérez Sala 

DIUMENGE 27 DE JUNY

-11 h Exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i Sons de l’AVAL Escola Pérez Sala

-12.30 h Exhibició dels Ssstrèpits, gegants, nans i Sons de l’AVAL Escola Pérez Sala

-17 h Campionat d’Slot de Festa Major Escola del Mar

-19 h Cantada d’havaneres amb Cremat de Garbí Escola Pérez Sala

-19 h Concert de 31FAM Escola del Mar 

-19.30 h Ioga a la platja a càrrec de La Rierada. Platja

-20.30 h Recollida de brossa a càrrec de La Rierada. Platja

-20.30 h Cantada d’havaneres amb Cremat de Garbí Escola Pérez Sala

-21 h Concert de 31FAM Escola del Mar

– 22.30 h Castell de focs d’artifici i anunci del sector guanyador de la Rierada

 EXPOSICIONS

-Del 19 de juny al 29 d’agost

Exposició d’obres del concurs de pintura i ceràmica de Festa Major 2021, de l’Agrupació VilassART. Espai Cultural Can Bisa (C. Montserrat, 8) (Vilassart i Regidoria de Cultura i Festes Populars)  

-Del 20 de juny al 31 de juliol

Exposició Sant Ramon, 117 anys, de Bricbarca. Museu Enric Monjo (Camí Ral, 30) (Bricbarca i Regidoria de Cultura i Festes Populars

A tenir en compte per als dies de festa:

– Cal arribar com a mínim 1 hora abans al recinte on tindrà lloc l’acte per tal de poder entrar d’acord amb el protocol de seguretat establert.

– Per entrar al recinte, caldrà presentar el codi rebut per correu electrònic i el DNI

– No es permetrà l’entrada de persones no inscrites, no identificades o inscrites de forma fraudulenta 

– 10 minuts abans de l’espectacle, les reserves de cadires no ocupades quedaran alliberades per a altres persones per garantir el compliment dels horaris i les mesures de seguretat.