Del 2 al 5 d’agost, festes del Barato

Havaneres, activitats infantils, música en directe i un munt de propostes atractives conformen el cartell de les Festes del barri del Barato, que són molt esperades pels vilassarencs i vilassarenques  i que van guanyant públic edició rere edició. Del 2 al 5 d’agost, festa, gresca i diversió garantides. La primera de les dues novetats d’aquest 2018 és la Holi Party, la tradicional festa hindú dels colors, amb el dj Bep, que inicialment estava programada divendres 3 d’agost i que finalment es realitzarà diumenge 5 d’agost a les 7 de la tarda a la plaça Vicenç Martí. L’altra és la pista de karts que s’instal·larà a la plaça Carles Trias diumenge de 10 del matí a 1 de la tarda.

El tret de sortida serà el tradicional Xupinasso, que es llençarà, com mana la tradició, des del balcó de la Cooperativa, el dijous 2 d’agost a les 10 de la nit per donar pas, minuts després, a la ballada de sardanes amb la cobla Marinada a la plaça Vicenç Martí, amb la col·laboració d’Amics de la Sardana.

El divendres 3 d’agost, parc infantil mòbil amb inflables a les 6 de la tarda al carrer Jeroni Marsal i una hora més tard, a les 7 del vespre,  actuació del grup Alocs and Roll i xocolatada a la plaça Vicenç Martí. A les 8, al carrer Lluís Jover, taller dels mansuets de Foc que ensenyaran als petits de la casa a ser diable per un dia i la clàssica nit de les salsitxes. En Pepe López, responsable de la organització, és conscient que és una de les cites més esperades i que tot va començar com una broma. Mil salsitxes a un euro cadascuna. Serà a 2/4 de 10 de la nit a la plaça Vicenç Martí. Més tard tindrà lloc el correfoc amb els Mansuets de Foc. En concret sortirà a 2/4 d’11 de la nit des del carrer Lluís Jover i passarà per Riera d’en Cintet, Mestral i el final serà Plaça Tarradellas.No hi podia faltar, tampoc, el grup Hermano Malaquias que, amb les seves versions de pop i rock, ha estat una obligació per part de l’organització tornar a portar-los per aclamació popular, com apunta en Pepe López, en representació de la Comissió de Festes del Barato. Actuaran a partir de les 12 de la mitjanit a la plaça Vicenç Martí, una hora abans del que s’havia previst inicialment.

Dissabte 4 d’agost a la Cooperativa Obrera campionat de ping-pong, que es farà a les 10 per a nois i noies fins els 15 anys i a les 5 de la tarda per a joves i adults; a les 12 del migdia a la plaça Carles Trias, xeringada i remullada. A 2/4 de 10 de la nit al carrer Jeroni Marsal, sopar de germanor i a 2/4 de 12 de la mitjanit, a la plaça Vicenç Martí, música per ballar amb Vanesa Grillone Band.

Diumenge 5 d’agost, darrer dia de les festes, dos clàssics. El concurs d’allioli que ja fa quatre anys que es fa, i que es realitzarà a 2/4 de 12 del migdia a la plaça Carles Trias. I la gran paella popular de la qual en surten 500 racions i que elabora la pròpia comissió de festes del Barato a partir de 2/4 de 2 de la tarda a la mateixa plaça.També cal destacar altres actes el mateix diumenge a la plaça Carles Trias: la trobada d’intercanvi de plaques de 10 a 1, el circuit de cars per a nens i nenes de 10 a 1, la cercavila amb els Ssstrèpits des de davant de la Cooperativa a les 12 del migdia i acabant a la plaça Carles Trias, les havaneres amb el grup vilassarenc Barcarola a la plaça Vicenç Martí a les 10 de la nit i per acabar l’espectacle de focs artificials a càrrec de Mansuets de Foc des de la Cooperativa.

Les festes del Barato, organitzades per la Comissió de Festes del Barato amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, fa uns pocs anys van girar com un mitjó. Pepe López assegura que s’ha apostat pel jovent i això fa que vagin a més.