Del 19 al 25 de juny, Festa Major de Sant Joan

Del 19 al 25 de juny Vilassar de Mar viurà amb intensitat la Festa Major de Sant Joan. Seran set dies, un més que l’any passat, amb un centenar d’activitats lúdiques i festives per a tots els gustos i edats. Els Pets i Los Sírex són algunes de les propostes destacades del cartell musical d’enguany. Vilassar Ràdio emetrà una programació especial en motiu de la Festa Major. A través de les xarxes socials es pot seguir la festa amb el hashtag #FestaMajorVdM

Http iframes are not shown in https pages in many major browsers. Please read this post for details.

 

La Festa, per tercer any consecutiu, segueix la temàtica indiana en record dels avantpassats que sortien a la mar per fer les Amèriques. El pregó del vilassarenc Xevi Ramon, vinculat al futbol, escriptor i estudiós de la història local, donarà el tret de sortida a la festa des del balcó de l’Ajuntament i convidarà a tothom a anar a rebre el Pigat i la Lucía, que com cada any arribaran a bord del vaixell Sant Ramon. El correfoc, la penjada de l’ase Innocenci, les rutes pel patrimoni indià, la fira d’indians, els concerts joves, les activitats infantils, l’exhibició castellera, el cercavila de gegants i nans o la celebració de la festa dels Països Catalans són algunes de les activitats tradicionals que no hi faltaran.

Enguany, com a novetat, diverses entitats: l’AE Atzavara, l’AE Intayllú, l’Esberla, els Mansuets, Hypatia, Arran, Cavall de Forques, Festa’l Burro i Festes Reivindicatives, han creat una nova proposta, La Rierada!. Consisteix en dividir el poble en tres sectors, cada sector conté una de les rieres dins del seu territori i aquests representen a un ofici tradicional del poble: els Pescadors, els Mestres d’Aixa, i la Gent Pagesa. Cada sector té una banderola i un color. Els tres sectors hauran de competir entre ells per aconseguir el màxim de punts possibles per ser el guanyador de la Festa Major, i aquell que ho aconsegueixi tindrà l’honor de decorar la façana de l’Ajuntament amb la seva banderola l’any següent (www.facebook.com/FMlaRieradaVdm).

Programació de la Festa:  

(Els actes també es poden consultar al web www.vilassardemar.cat i en dispositius mòbils a través de l’App “Vilassar de Mar a prop teu”).

untitled