De l’1 al 30 d’abril, I Jornades del Pèsol a Vilassar de Mar

És l’hora del pèsol al Maresme i els municipis de Vilassar de Mar, Cabrils. Mataró i Sant Andreu de Llavaneres presenten la seva oferta gastronòmica a l’entorn d’aquest producte que ja comença a ser conegut com “la perla verda”. Amb la informació facilitada pels ajuntaments que fan promoció conjunta  (Vilassar de Mar, Cabrils, Mataró i Sant Andreu de Llavaneres), el Consorci de Promoció Turística ha editat un fulletó-guia en el qual es pot consultar els restaurants de cada municipi que hi participen, el menú que ofereixen i els preus. En total se n’han editat 2.600 exemplars que distribuiran els ajuntaments implicats.

Vilassar de Mar, que organitza aquest any per primera vegada les jornades del pèsol, compta amb la participació de 5 restaurants, que oferiran menús amb el pèsol com a protagonista. Cal Pep oferirà pèsols de Llavaneres amb botifarra del perol i cansalada, ànec amb peres o pollastre de pagès amb bolets a triar i crep de vainilla de Madagascar amb xocolata desfeta; El Terral oferirà ofegat de pèsols amb tallarines de sèpia i la seva tinta, llom de bacallà confitat amb cremós de pèsols i oli de botifarra negra; La Nova Atlàntida oferirà pèsols de Llavaneres estofats amb alls i ceba tendra, botifarra blanca,  negra i menta, i crema de pèsols amb cuixetes de guatlla i oli de trufa; Atlàntida 2 oferirà amanida de pèsols del Maresme amb pernil d’ànec, parmesà i vinagreta de poma, i lluç amb pèsols a la bilbaïna amb bitxo fresc i alls; finalment, el restaurant del Club Nàutic oferirà pèsols del Maresme a la catalana, arròs caldós, paella, entrecot, magret i més varietats a escollir. Les jornades es faran de l’1 al 30 d’abril.

Leave a Reply