David Jacome, professor de l’Aula de Música, presenta Mas lejos, el seu primer treball en solitari

Poc es pensava en David Jacome, saxofonista i professor de l’Aula de Música de Vilassar de Mar que la cançó que li va gravar a la seva dona Marta com a regal d’aniversari acabés derivant en el seu primer treball en solitari. Mas Lejos, que és a punt de veure la llum, és un bon regal per aquestes festes amb la seva barreja de funky, jazz, salses i influències llatines. David Jacome es va obrir en una entrevista al “Parlant de tot“.

Quan en David Jacome va tenir enllestida la cançó per regalar-li a la seva parella, no es podia arribar a pensar que seria un dels 11 temes que conformarien el seu primer treball en solitari. Per gravar la cançó, va començar a parlar amb els músics amb els que col·labora, toca per tot el món en un munt de bandes, i, mica en mica, es van anar engrescant. Mas Lejos és a punt de veure la llum. Al darrera, un any de feina intensa.

Ara, Jacome ja té les maletes a punt per marxar cap a la seva Colòmbia natal per presentar el seu disc a la seva família, a la seva gent i complir amb totes les actuacions professionals que ja té pactades.

Saxofonista i de formació clàssica, Jacome, professor de l’Aula de Música de Vilassar de Mar, té moltes influències dels ritmes llatins que sonen al Brasil, a Cuba o a Colòmbia. Tot plegat, aquestes influències, fan que la seva manera de tocar i d’interpretar la música, amb les brazz band, sigui molt diferent, molt rica i molt allunyada de la formació clàssica que té.

Jacome és conscient que, en l’era de les plataformes digitals, és complicat treure un cd. Avui, el músic, ha de viure dels directes. Però, primer, s’ha de composar. Confessa que li agrada fer-ho sol, concentrat i tancat. Per aconseguir un recull de temes que al saxofonista vilassarenc l’han omplert.

Ara marxa a Colòmbia per reunir-se amb els seus. Una Colòmbia de la qual en va marxar rumb a Barcelona becat. Un país en el qual, uns quants anys enrere, un David Jacome nen veia amb uns ulls com unes taronges com son pare, dentista i arquitecte, es va comprar un saxo i no se n’acabava de sortir malgrat les classes particulars que rebia. “Papa, deixa’m a mi“, li va dir. I fins avui on, de moment, ha arribat Mas Lejos.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.