Daniela Aragonés, campiona de Catalunya, cadet, en patinatge artístic inline

La vilassarenca Daniela Aragonés, alumna de l’Institut Pere Ribot, acaba de proclamar-se campiona de Catalunya, en categoria cadet, en l’especialitat de patinatge artístic inline. L’hem felicitat, l’hem coneguda de més a prop i hem sabut que està fent les maletes per a dues cites importantíssimes que té a la seva agenda per a les properes setmanes. El Campionat d’Espanya que se celebrarà a Valladolid i la Copa del Món que es farà a Trieste, al nord d’Itàlia. Amb ella hem parlat al nostre espai “Crònica”:

Daniela Aragonés compagina els seus estudis de Segon de l’ESO amb un ritme duríssim d’entrenaments. Ara bé, l’esport l’entusiasma. Tant és així que no descarta dedicar-hi el seu futur professional. Va començar a patinar a Vilassar de Mar amb només 5 anyets i, després, va marxar a l’Arenys de Munt, un dels clubs més potents.

A més, ja ha tret al cap al CAR, al Centre d’Alt Rendiment esportiu, on no és gens fàcil tenir-hi plaça. Valora molt positivament poder estar-hi.

Com a Sant Cugat les instal·lacions tenen la capacitat que tenen, i Catalunya és una potència esportiva a nivell estatal, la Daniela entrena a la pista que el CAR té a Cunit. Vilassar de Mar, Arenys, Cunit… és clar amb el sacrifici que porta per a pare i mare. Està molt  agraïda.

I, és clar, els resultats acompanyen. A Torredembarra, campiona de Catalunya cadet en la modalitat de Patinatge artístic inline. Els patins tenen tres rodes i es fan proves com salts, piruetes i girs, entre d’altres.  

Medalla d’on d’una modalitat esportiva que, tal com explica la Daniela, va agafant volada. Dins les coreografies, amb música, hi ha els salts, piruetes i girs que haurà de realitzar.  Un campionat que, per a ella, és sinònim de treball i sacrifici.

Està molt orgullosa del treball que està realitzant.

Formarà part de la selecció catalana que disputarà el campionat d’Espanya a Valladolid. L’any passat l’alumna del Pere Ribot ja va debutar amb la quadribarrada. Hem volgut saber quines sensacions té, ara mateix, abans de marxar cap a la ciutat castellana. Ens ha explicat que creu que pot fer un bon paper en aquest campionat.

Ens agrada que confiï. Per alguna cosa és la campiona de Catalunya de la seva categoria. Competirà sabent, però, que ja és classificada per a la Copa del Món que es disputarà a Trieste, amb rivals de tot el món.

Ha explicat que, a part d’Espanya, Itàlia i Portugal són països molt potents en patinatge artístic.

De moment, i diem de moment, Los Ángeles 2028 no li preocupa massa. El COI no contempla la seva modalitat, de moment, com a esport olímpic, però no es pot descartar del tot res.

La Daniela Aragonés es defineix a la pista: ha dit que és molt expressiva  i que patina amb molta potència.

Combinació guanyadora, doncs. I la de Vilassar de Mar ho va demostrant. Especialment, tant aquesta temporada com l’anterior. A més, celebra protagonitzar un esport molt visual, molt agradable per a les persones espectadores.

Aragonés ha compartit amb Vilassar Ràdio què li aporta el patinatge, com a disciplina, en el seu dia a dia: l’esforç físic, la potència i la força. I també les amistats que ha pogut fer.
Ens hem interessat per l’esport femení. I el boom que està vivint en esports més generalitzats com el futbol o el bàsquet. En aquest sentit, ha explicat que, en el patinatge, també es viu una explosió, però a l’inrevés. Cada cop més nens, més nois, s’atreveixen amb un esport tradicionalment femení.

Hem parlat del seu esport, però hem volgut saber la cara B, és a dir, el que no es veu. Com es pateix. Sempre aquelles anècdotes que ens formen i que, quan han passat, et dibuixen un somriure, però en el moment és un maldecap. Ha recordat quan, poc abans d’un campionat, se li van trencar les mitges, i quasi sense temps, se les va haver de canviar.

La Daniela té 14 anys. El seu somni, un Mundial absolut. Estem segurs que ho aconseguirà.