Damià del Clot serà escollit, aquest divendres, nou president del Consell Comarcal del Maresme

Si no hi ha un daltabaix de darrera hora, que en política mai se sap, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, es convertirà, demà, al punt del migdia en el nou president del Consell Comarcal del Maresme. Demà es constitueix aquest ens fruit del resultat de les eleccions del darrer 256 de maig i el pacte entre ERC i Junts x Catalunya que han sumat els seus 12 i 6 consellers, respectivament atorgant majoria independentista a aquest ens. Les dues formacions han volgut destacar, en un comunicat, la bona sintonia entre els dos programes.

Així doncs, Damià del Clot prendrà el relleu, demà, de Joaquim Arnó (exalcalde de Caldetes) per liderar el CCM els propers 4 anys. L’aliança entre ERC i Junts x Catalunya ha fet inútil, doncs, els intents del PSC d’assegurar-se un bloc antiindependentista sumant els consellers de la formació de la rosa, Junts x Catalunya, En Comú Guanyem i el PP. Una aliança que no ha fructificat per la negativa a sumar-s’hi de Ciutadans que ja ha anunciat que els seus dos representants es votaran a ells mateixos.

ERC i Junts x Catalunya presentaran a la plenària de constitució de demà 18 consellers. Majoria absoluta ja que l’arc té 33 representants dels 30 pobles que conformen la nostra comarca. Damià del Clot assumirà la presidència i cedirà la vicepresidència primera al postconvergent Joaquim Arnó, regidor de Caldetes i actual president del Consorci de Promoció Turística del Maresme. Hores d’ara, aquesta sembla que serà la fotografia per als propers 4 anys al CCM.

Per prendre-li la presidència a l’actual alcalde de Vilassar de Mar, els socialistes de Xesco Gomar haurien d’obtenir 17 consellers. Els seus 8 més els 6 de Junts. Com Ciutadans ja ha anunciat que els seus dos consellers es votaran a ells mateixos, haurien de sumar amb els dos de En Comú Guanyem o els dos de la CUP o el del PP. Una altra opció, encara més remota, seria que el PSC, Junts i Comuns pactessin una majoria simple que es validaria en la segona ronda de votacions. En cas d’empat, a més, s’escolliria la força més votada a la comarca que és ERC.

En els darrers dies, la plataforma #Stop155 al Consell Comarcal del Maresme, articulada des de les xarxes anunciades, s’havia mostrat molt activa denunciant la possible existència d’un pacte entre el PSC i Junts x Catalunya, que hauria donar la presidència a l’alcaldessa de Calella Montse Candini i exigint una entesa entre les forces independentistes de la nostra comarca. De fet, cal recordar que, durant la darrera legislatura, el PDeCat i el PSC van prendre la decisió d’expulsar els republicans del govern del CCM per les mocions de censura que ERC van impulsar tant a Arenys de Mar com a Caldetes.