Damià del Clot: “La Festa Major ha estat un èxit de tots i totes”

“Ha estat un èxit de tots i totes. Hem combinat seny i rauxa”. Amb aquestes paraules, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha valorat la Festa Major, que vam tancar dilluns. Aquest matí ha passat pels nostres estudis, en el nostre magazín matinal, per fer balanç i per destacar que han estat uns dies farcits d’actes, molt massificats, i en els quals no s’ha registrat cap incident remarcable. Del Clot celebra que els punts liles, i els punts liles itinerants que es van desplegar per evitar agressions sexistes, no hagin hagut d’actuar i, això, és clar sempre és una excel·lent notícia.

Per a Del Clot, la de 2022; ha estat una Festa Major històrica. Massificada, normalitzada, pacífica i sense cap incident.

Del Clot ha recordat que veníem de dues festes majors, una totalment virtual quan va aparèixer la pandèmia del coronavirus (el 2020) i l’altra amb mascareta i moltes restriccions d’aforament (la de 2021). Ha subratllat que la festa major d’enguany era tot un repte ja que es recuperava la plena presencialitat, sense mascaretes i hi havia moltes ganes per part de tothom de que arribés la festa major i de gaudir-ne.

Ha estat una Festa Major molt llarga, en caure Sant Joan en divendres, i, per tant, el festiu local es va traslladar a abans d’ahir. Damià del Clot destaca que aquesta situació “ha fet que ens vingués a visitar molta gent de fora”. En el seu record, un munt d’actes. Per arrencar, pregó de la Festa Major amb la soprano vilassarenca, de gran projecció internacional, Rosa Mateu.

Aquest tret de sortida va ser, per a l’alcalde, màgic. Del Clot ha explicat que el concert de Festa Major va ser multitudinari i ha afegit que també va haver-hi molt de públic en altres concerts com els organitzats per l’entitat La Rierada.

Celebra l’alcalde la seguretat viscuda aquests dies de Festa Major. 12 punts liles, carrers il·luminats.

I, és clar, el paper de la Policia Local, ha estat fonamental, com sempre. Hi ha hagut normalitat en tots els actes

El batlle de Vilassar de Mar ha volgut felicitar, des dels nostres micròfons, la tasca municipal de les regidories, la de les entitats, la de la brigada municipal, l’ equip de Comunicació del consistori i Vilassar Ràdio. I és que Del Clot, gaudeix de la Festa Major com ningú.

L’únic, però, que li queda a Damià del Clot és que la victòria dels tres sectors de la Rierada no hagi estat per als “seus” pagesos; sinó per als mestres d’aixa als qui no dubta en felicitar.

Escolta l’entrevista aquí: