Damià del Clot i Trias, reelegit alcalde de Vilassar de Mar

Aquest dissabte 15 de juny ha tingut lloc a les 12 del migdia a la Casa Consistorial la sessió plenària de constitució de nou Ajuntament i l’elecció de l’alcalde per al mandat 2019-2023. El cap de llista d’ERC-Gent per Vilassar de Mar, Damià del Clot i Trias, ha estat reelegit batlle del nostre poble.

En el moment de l’elecció d’alcalde, tots el grups municipals van votar el seu respectiu cap de llista. Ciutadans ha presentat a Juan Díaz com a candidat afirmant que seria “una oportunitat perquè el consistori representi a tot el poble, sense excepció, sense dedicar ni un sol euro a la promoció de cap ideologia”. Quico Zamora, candidat del PSC, ha refermat el compromís del partit pel treball “ferm pel bé comú del poble i l’interès general”. Pau Arona, candidat de Babord, ha explicat que servirien al poble des de l’oposició amb voluntat constructiva: “que ningú esperi de nosaltres xecs en blanc ni indulgència davant polítiques continuistes que continuen reproduïnt inèrcies injustes i consolidant privilegis”. Laura Martínez, de Junts per Vilassar, ha explicat que proposaven i votarien el seu nom com a candidata a l’alcaldia: “creiem que la nostra és la millor proposta per a Vilassar de Mar però també la votarem perquè el nom de qui us parla serà l’unic nom de dona que constarà com a candidata a l’alcaldia en aquesta sessió”. Per al candidat d’ERC-Gent per Vilassar de Mar, Damià del Clot, la coalició “està en condicions de governar des dels valors republicans que ens identifiquen: prudència, humilitat, transparència, proximitat i rigor en la gestió dels recursos municipals així com treballar des del municipalisme per fer realitat la plena llibertat de Catalunya”. Després de les votacions, atès que cap d’ells ha obtingut la majoria absoluta (11 vots), s’ha proclamat alcalde el cap de la llista més votada a les eleccions, en Damià del Clot.

En el seu primer discurs com a alcalde, Damià del Clot ha mostrat el seu agraïment als companys de la candidatura. Del Clot ha subratllat que la candidatura conjunta d’ERC-Gent per Vilassar de Mar “és una gran suma multiplicadora” i ha explicat que el fet d’haver governat en minoria en la passada legislatura els ha fet “créixer com a polítics” i els ha “enfortit”. A continuació ha estès el seu agraïment a tots els militants i simpatitzants de la formació política i als seus familiars. Ha explicat que “hem de saber fer política sense perdre de vista els nostres referents i les nostres conviccions” i ha afegit que “el repte de governar és majúscul, serà un camí llarg però res en política és fàcil”. També ha agraït als treballadors de l’Ajuntament la feina que realitzen.

Els 21 regidors i regidores que formen el nou Ple, en representació dels 5 grups municipals que van obtenir representació al consistori després de les eleccions municipals del 26 de maig, són els següents:

 

Al govern:

ERC-Gent per Vilassar de Mar: Damià del Clot i Trias, Núria Arasa i Rovira, Angel Font Catalán, Josep Solé i Clotet, Montse Gual i Gibert, Joan Roca i Lleonart, Esther López i Martí, Jordi Tapias i Tolrà, Jordi Acero i Garcia

A l’oposició:

Junts per Vilassar: Laura Martínez Portell, Javier Martín Lapeña, Maria Lloret Ramon, Jordi Pallès Marimón.

Babord: Pau Arona Solé, Elena López Lujan, Yabel Pérez i Moreno

PSC: Quico Zamora Villafaina, Ana Santos Arnau, Manuel Balaguer González

Ciutadans: Juan Díaz Delgado, Javier Conte Mieles

Pel que fa a la fórmula utilitzada per la presa de possessió del càrrec:

Els dos regidors de Ciutadans han jurat el càrrec i els tres del PSC l’han promès.

Pel que fa als regidors de Babord, Pau Arona ha utilitzat la següent fórmula: ”Per imperatiu legal, prometo, amb el compromís de treballar pel bé comú, per la plena sobirania, i en defensa dels veïns i veïnes de Vilassar de Mar”. Yabel Pérez ha utilitzat la següent fórmula: “Ho prometo per imperatiu legal, sotmès únicament a la voluntat de les veïnes de Vilassar de Mar i en comprometo a treballar per la justícia social, la defensa de la terra i el medi, i la plena sobirania del nostre país des d’una perspectiva feminista”. Elena López ha utilitzat la següent fórmula: ”Ho prometo per imperatiu legal, sotmès únicament a la voluntat popular de les veïnes i veïns de Vilassar de Mar, em comprometo a treballar per la justícia social i de gènere, la defensa de la terra i del medi, i la plena sobirania del nostre país, sense renunciar mai als principis republicans”

Pel que fa als regidors de Junts per Vilassar, Jordi Pallés, Maria Lloret, Javier Martin i Laura Martínez, tots han fet servir la següent fórmula: “Per imperatiu legal i sense renunciar als drets nacionals de Catalunya, sí prometo, i anuncio que resto a disposició del president del govern de la Generalitat de Catalunya i que continuaré treballant per tenir un poble i un país políticament lliure, econòmicament pròsper i socialment just”.

Pel que fa a ERC-Gent per Vilassar de Mar, Ester López, Montse Gual, Josep Solé, Ángel Font, Jordi Acero i Damià del Clot han utilitzat la següent fórmula: “Per imperatiu legal, sí, ho prometo, sense renunciar a l’autodeterminació de Catalunya, i treballar per la República Catalana, per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats”. Jordi Tàpies ha utilitzat la següent fórmula: “Per imperatiu legal sí prometo, i seguiré treballant perquè Vilassar de Mar esdevingui un poble millor encara”. Joan Roca ha utilitzat la següent fórmula: “Ho prometo per imperatiu legal”. Núria Arasa ha utilitzat la següent fórmula: “”Ho prometo per imperatiu legal, seguir treballant pels vilassarencs i vilassarenques”

El regidor de Ciutadans Juan Díaz ha sol·licitat una qüestió d’ordre davant la fórmula utilitzada pels regidors que han utilitzat fórmules alternatives a “ho juro” a seques o “ho prometo” a seques. Díaz ha manifestat que l’obligació d’acatament de la Constitució ha de fer-se “sense que l’acompanyi cap fórmula ritual de clàusules o expressions que d’una o altra manera limitin o condicionin el sentit propi del jurament o promesa”. La mesa d’edat ha decidit que la qüestió d’ordre consti en acta i continuar amb la sessió.

ERC-Gent per Vilassar de Mar governarà en minoria.

Àudio de la sessió de constitució del nou consistori i elecció alcalde: