Damià del Clot i cinc alcaldes més de la comarca denuncien “Els segadors del Maresme” per persecució ideològica

Damià del Clot i cinc alcaldes més del Maresme, tots d’ERC, han presentat aquest dijous 23 de maig al matí una denúncia col·lectiva als jutjats de Mataró contra el grup “Els Segadors del Maresme”. Els altres alcaldes són Annabel Moreno (Arenys de Mar i vice-presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència), Xavier Godàs (Vilassar de Dalt), Marc Bosch (Dosrius), Andreu Bosch (Teià) i Joan Mora (Sant Andreu de Llavaneres).

Damià del Clot ha explicat que han presentat denúncia contra aquest grup “per assetjament constant a municipis governats per alcaldes d’ERC”. Ha afegit que en els darrers temps “els fets han anat a més, han assetjat directament els domicilis i els negocis familiars d’aquests alcaldes”. Del Clot ha manifestat que les denúncies que han anat presentant cadascun dels alcaldes “no han tingut recorregut, han estat arxivades o no s’han practicat les mínimes diligències d’investigació necessàries per esbrinar els fets i la seva naturalesa criminal”. Per aquest motiu, ha explicat Del Clot, el sis alcaldes han optat per fer una denúncia col·lectiva i no descarten que altres alcaldes s’hi puguin afegir.

A la denúncia s’exposa que “hi ha persecució ideològica” i es demana que totes les denúncies individuals s’ajuntin en un sol procediment “per a tenir una visió global dels fets i perquè es puguin practicar les diligències”. Es demana que “s’obrin diligències penals”. Del Clot ha subratllat que hi ha “indicis de criminalitat” i ha afegit que darrere dels fets denunciats “hi ha grups d’extrema dreta”. Ha exigit que “s’arribi fins al final”

Cal recordar que la nit de divendres 29 a dissabte 30 de març dos encaputxats van deixar a la porta del domicili familiar de Del Clot un tassa de vàter, amb estelades i llaços grocs. L’alcalde va explicar que es tracta d’ una “acció que busca intimidar-lo i coaccionar-lo en la seva vida política”.