Damià del Clot es reuneix amb el conseller Miquel Buch per abordar estratègies de seguretat

L’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, es va reunir, aquest dimarts, amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, en el marc del Consell d’Alcaldes del Maresme per abordar estratègies comunes de seguretat i renovar un acord amb el Servei Català del Trànsit. També es va anunciar que, en els propers anys, hi haurà 2.000 Mossos d’Esquadra més. En declaracions a Vilassar Ràdio, Del Clot, ha manifestat la voluntat d’estudiar la possibilitat d’instal·lar lectors de matrícules a llocs estratègics del nostre municipi i portar la proposta a una propera plenària.

El conveni de renovació signat amb la Generalitat aborda la seguretat viària en virtut de la col.laboració permanent que mantenen amb el Servei Català del Trànsit diferents municipis del Maresme. L’alcalde de Vilassar de Mar vol destacar el compromís del conseller d’Interior, Miquel Buch, d’incorporar 2.000 Mossos d’Esquadra més que estarien patrullant en els propers anys

En aquest sentit, Del Clot confia que part d’aquests efectius de la Policia Catalana es puguin incorporar a les àrees policials de Premià de Mar i Mataró que van curts de recursos. Per això, l’alcalde vilassarenc recorda que les policies locals de molts municipis maresmencs han hagut d’assumir tasques de Mossos d’Esquadra.

Lectors de matrícules

En el marc de la trobada amb el conseller Buch, també es va parlar de la possibilitat d’instal.lar lectors de matrícules a les principals entrades i sortides de diferents municipis, amb el suport de la Generalitat. Del Clot ha explicat que és un expedient que ja fa temps que s’estudia a Vilassar de Mar, però que s’han de tenir en compte els drets fonamentals de les persones abans d’abordar una decisió que hauria de passar, abans, per la sessió plenària del consistori. Serien, en definitiva, càmeres que ajudarien a garantir la seguretat de vilassarencs i vilassarenques.

Repunt d’inseguretat

Durant la trobada amb el conseller Miquel Buch, Damià del Clot va poder tractar el repunt d’inseguretat que es va viure a Vilassar de Mar els dos darrers mesos de l’any passat. Segons Del Clot, el conseller, en la seva condició d’exalcalde i veí de Premià de Mar coneixia la problemàtica de primera mà. El batlle del nostre municipi es mostra satisfet de les mesures preses pel consistori per restablir retornar a la normalitat.

A la trobada hi van assistir, també, els directors generals de la Policia i d’Administració de la Seguretat, el director del Servei Català de Trànsit i la subdirectora general de coordinació de la Policia de Catalunya, així com els comandaments dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals.