Damià del Clot: “Creiem que es pot donar una situació d’abús vers a persones amb situació de vulnerabilitat social. L’Ajuntament actuarà en conseqüència”

“Creiem que es pot donar una situació d’abús vers a persones amb situació de vulnerabilitat social i, per tant, l’Ajuntament  actuarà en conseqüència si la investigació policial ho demostra”.  Aquest és el titular de les declaracions que ha fet, avui, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, en relació a l’incendi declarat ahir dilluns al nostre municipi. Aquesta nit, la vintena de persones que hi pernoctaven han estat reallotjades en dos pisos d’emergència social cedits per l’Ajuntament, en un hostal del nostre municipi i altres persones han decidit allotjar-se en pisos de familiars i amics.

L’incendi, recordem, es va declarar a l’androna que hi ha al darrere del restaurant Don Sancho. A hores d’ara, ningú pot accedir a l’interior de la nau pel risc de col·lapse que presenta la infraestructura segons ha informat els Bombers de la Generalitat.

Avui, el dia després, és el moment de començar amb les investigacions. Mossos d’Esquadra, ahir al vespre, ja va iniciar els treballs per mirar d’escatir què va passar, què va provocar l’incendi i quina era la situació legal; tant de la nau; de la llicència, com del propietari, així com de la vintena de veïns i veïnes que hi pernoctaven.

Aquest matí, Damià del Clot, ens ha explicat quina és la situació de les persones reallotjades. Afortunadament, estan totes bé de salut. Hi havia dues persones que tenien dificultats respiratòries per haver inhalat fums, han estat visitades pel metge i ja es troben bé.

Ara, és clar, pendents de les investigacions. Bombers, primer i Mossos; després. A hores d’ara no se saben les causes que van provocar les flames. Del Clot subratlla que s’ha d’esbrinar si hi ha característiques de delicte i que no està tancada la investigació.

En el que insisteix l’alcalde de Vilassar de Mar és que no constava cap mena de denúncia prèvia. La Policia ha confirmat que no hi havia cap denuncia verbal o escrita sobre la situació a la nau. Assegura, del Clot, que la nau sinistrada tenia un ús industrial i, en cap cas, d’habitatge.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar accelera en les seves investigacions. De fet, si hi ha alguna mena de delicte, Damià del Clot assegura que el consistori actuarà com a acusació particular.

S’ha d’esbrinar, diu, si ens trobem davant d’una situació d’abús de persones amb situació de vulnerabilitat social. Si s’han produït delictes de naturalesa pública, l’Ajuntament es pot personar com a acusació popular.

De Clot descarta, de totes totes, que la vintena de persones puguin tornar a viure en aquella zona, ja que està destinada a activitat industrial.

De moment, Bombers de la Generalitat descarta que, durant el dia d’avui, es pugui accedir a la nau sinistrada.

De fet, des de Mossos d’Esquadra han explicat, a Vilassar Ràdio, que, de moment, encara no han pogut entrar a les dependències pel risc de col·lapse que hi ha, ara mateix. De fet, serà el Grup d’Incendis Estructurals de Bombers qui autoritzi l’entrada. Pel que fa a la resta de veïns i veïnes, poden fer vida normal, tal com ens ha confirmat la Policia Local de Vilassar de Mar.