Damià del Clot afronta la nova etapa com a president del Consell Comarcal del Maresme amb la voluntat de “recosir pactes”

Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar, ha estrenat la presidència al Consell Comarcal del Maresme passant pels estudis de Vilassar Ràdio. Afronta el nou repte “amb molta il.lusió”, confessa, i assegura que li va costar acceptar la proposta d’entrada perquè volia compatibilitzar com es mereix l’alcaldia amb el nou càrrec. La seva presidència, assegura, anirà centrada en recosir pactes polítics que es van esquinçar després de les eleccions municipals, sense deixar de banda grans temes comarcals com el Pla de Mobilitat, les zones forestals o la gestió del litoral.

Damià del Clot és, des de divendres passat, el segon president vilassarenc del Consell Comarcal del maresme, després de Pere Almera, i el primer republicà de l’ens supramunicipal. Acceptar la proposta que li va arribar des d’ERC comarcal i nacional va ser complicat per a Del Clot. Rebuig d’entrada i acceptació, després, quan va saber que la seva tasca al capdavant del nostre consistori no es veuria minvada. Així doncs, amb un càrrec més del caire presidencialista, Del Clot podrà compaginar les dues tasques. I és que la seva manera d’entendre l’alcaldia, diu, passa per el dia a dia de Vilassar de Mar i per participar en tots els actes que s’hi celebrin.

Ara, doncs, nous reptes per a Damià del Clot. El nou president del Consell Comarcal del Maresme detalla com es va gestar el pacte definitiu amb Junts x Catalunya. Sense pèls a la llengua, agraeix la sinceritat i el bon tarannà d’aquesta formació que, d’entrada, semblava que sumaria amb el PSC. La vicepresidència tercera del nou Consell Comarcal del Maresme, sorgit de les eleccions del passat 26 de maig, cau en la vilassarenca Laura Martínez, cap de l’oposició al nostre consistori. De Clot creu que hi haurà una molt bona entesa amb la líder de Junts x Vilassar que repercutirà de manera positiva en la política local.

Sobre la taula del Consell Comarcal del maresme l’esperen grans temes per abordar. El Pla de Mobilitat, els espais forestals, la gestió del litoral, la problemàtica de l’habitatge, però també recosir costures de pactes que havien quedat malmesos.

Damià del Clot lidera una majoria absoluta de 18 consellers sobre un arc de 33.