Dades sobre coronavirus corresponents a l’ABS de Vilassar de Mar-Cabrera i a l’ Hospital de Mataró 22-04-2020

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya publica a la seva pàgina web i xarxes socials  dades sobre el coronavirus SARS-CoV-2 per Àrees Bàsiques de Salut (ABS).

Per a l’ABS de Vilassar de Mar-Cabrera de Mar dóna com a xifra 80 casos positius confirmats amb prova diagnòstica. Aquesta xifra és la corresponent al passat dissabte 18 d’abril. Des del Departament de Salut ens han explicat que per problemes tècnics no han pogut actualitzar aquestes dades, i han afegit que aquests problemes estan en procés de resolució i que quan estiguin solucionats, les actualitzaran.

El Departament de Salut recorda que les dades són de persones a les quals se’ls ha fet la prova per PCR i aquesta prova es fa a les persones que arriben a nivell hospitalari i no es comptabilitzen els casos que es queden a casa en observació. Els resultats de les proves triguen entre 2 i 5 dies en sortir i per aquest motiu el sistema de salut de la Generalitat actualitza diàriament les dades.

Per altra banda, des de l’Hospital de Mataró informen aquest dimecres 22 d’abril que les persones que tenen ingressades per coronavirus són 125 (5 menys que ahir dimarts) , de les quals 15 (1 menys que dimarts)  es troben a la Unitat de Cures Intensives.

Les persones que han mort a aquest hospital pel COVID 19 són fins ara 95 (2 més que dimarts ).

Hi ha 169 professionals del Consorci Sanitari del Maresme en situació d’aillament (la mateixa xifra que ahir).

Pel que fa als pacients afectats pel COVID 19 que han estat donats d’alta des de l’inici de la pandèmia  en aquest hospital són 291 (16 més que dimarts)