Curs de teatre per a adults, organitzat per La Tropa

 

Eduard Tardà, que va passar pel “Parlant de tot“, es posa al capdavant del curs de teatre per adults que, a partir del 14 de març, impartirà La Tropa Teatre. Serà tots els dimarts, dues hores a la tarda i costarà 37 euros per als socis i sòcies de La Tropa i 42 euros per a les persones que no siguin sòcies . Una oportunitat per conèixer tots els gèneres teatrals, per tastar diferents modalitats escèniques i per perdre, també, la timidesa o la vergonya.

Adreçat, a majors de 18 anys, i pensat tant per a persones que tinguin nocions prèvies de teatre com per a les que no. S’allargarà fins al juny i es posarà punt final amb la representació de l’obra que hagin creat.

La idea de dirigir el curs feia temps que li passava pel cap a l’Eduard. Els seus pares, però, veient-lo dirigir Els Pastorets el van animar a dirigir el curs de teatre per adults. El seu somni.

El curs arrenca el dimarts vinent. Dues hores a la tarda, de 7 a 9 del vespre, al local de la Tropa, al carrer Sant Ramon, 125 . Es tractaran tots els aspectes del teatre: creació de personatges, respiració, moviment, improvisacions en solitari i en grup…. serà una masterclass de teatre, un curs amb una mica de teoria i amb molta pràctica.

Una proposta d’aprendre teatre i, també, perquè no, per desconnectar i oblidar-nos dels problemes i de l’estrès del dia a dia, diu Tardà. Les persones que s’hi apuntin tindran feina. De fet, al juny faran una representació final de l’obra que hagin anat vestint, dimarts a dimarts, des de zero, La seva intenció és fer una obra creada a partir dels exercicis de grup i d’improvisació i tractarà sobre els temes que interessin als alumnes.

Hi haurà un màxim de 15 persones. Per apuntar-se? Pots fer-ho en aquest enllaç

Explica que el menú teatral que té pensat abraça tragèdia, comèdia i temes actuals sense oblidar els clàssics. A ell, al director, li agrada molt treballar, pensar, la creació de personatges Cadascú tindrà unes pautes per crear el seu propi personatge amb la seva pròpia veu i corporalitat, es farà una improvisació i a partir d’aquí es començarà a treballar en la confecció de l’obra de teatre.

El seu repte és despertar l’atenció, especialment, a les persones d’edat compreses entre els 18 i els 30 anys. Més enllà d’aquesta edat, diu, les persones ja han perdut la por, la vergonya a actuar en un escenari i  són un sector d’edat més fàcil de mobilitzar.