“Crònica” del 31.08.2022

 

Un any de la retirada dels peatges de la C-32

Tal dia com avui, d’ara fa un any, Vilassar Ràdio feia un desplegament especial, a mitjanit, per cobrir la retirada dels peatges de l’autopista C-32. Ja han passat 365 dies amb un balanç més aviat neutre. Molts projectes per aconseguir la pacificació de l’N-II, moltes reunions i actes festius de conscienciació; però, de moment, un brindis al sol. Això sí, amb un any, el que es té estadísticament clar és que per l’N-II hi circulen entre un 30 i un 40 % menys de vehicles.

Encariment del material escolar

A res, a pràcticament hores de la tornada al col·legi per arrencar el curs 2022-2023, i a banda dels nervis típics de la situació, les famílies veuen preocupades com la inflació desbocada encareix la tornada a l’escola. De fet, es calcula que el retorn a les aules serà, de mitjana, d’uns 429 euros per nen o nena; quan l’any passat era de 333 euros. Un 25% més car del que costava, per exemple, fa tres anys. La realitat és que el preu del paper està disparat i, de retruc, encarirà altres productes i serveis derivats.

Des del 5 de setembre, inscripcions a les classes gratuïtes de guitarra, ioga i sevillanes

Sempre t’ha agradat tocar la guitarra? O ballar sevillanes? Potser practicar ioga… i, a més, de manera gratuïta? Doncs para l’orella. Des del proper dilluns i fins al 14 de setembre s’obren les inscripcions per a les classes que es faran al local municipal de la Plaça del Barato. Recorda que només et pots apuntar a una de les tres activitats.

Inscripcions a l’escola d’adults Els Ametllers

L’Escola d’Adults Els Ametllers ja prepara el curs 2022-2023. Tots els cursos que es faran seran a la tarda. La matrícula, atenció, els propers dilluns i dimarts, 5 i 6 de setembre, per a l’alumnat que hagi fet la preinscripció i a partir del dimecres vinent es farà la matriculació per als alumnes sense preinscripció feta. Repassem l’oferta lectiva.

Bon juliol per al turisme maresmenc

El sector turístic de la nostra comarca ha experimentat aquest mes de juliol -no hi ha, encara dades de l’agost- una gran millora a tot el Maresme. S’han superat els 2,5 milions de pernoctacions el que significa doblar l’ocupació turística en relació al mateix mes de l’any anterior. Els visitants estrangers augmenten mentre que disminueixen els de l’estat espanyol.