‘Crònica’ del 30 d’agost

A l’informatiu d’aquest dilluns 30 d’agost tractem, entre d’altres, d’aquests temes:   

Entrevista a l’alcalde sobre l’estudi de mobilitat a la comarca a partir de l’alliberament dels peatges

A partir de dimecres 1 de setembre l’autopista C-32 queda lliure de peatges, després de 52 anys, i acabarà així el peatge més antic de l’Estat Espanyol. La Generalitat va presentar el passat divendres 27 d’agost a tots els alcaldes de la comarca l’estudi de mobilitat del Maresme a partir de l’alliberament dels peatges. La Generalitat invertirà 120 milions d’euros entre 2022 i 2026 al Maresme amb l’objectiu de traslladar bona part de la mobilitat de la N-II cap a l’autopista C-32. El projecte, presentat pel vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, preveu la reconversió de la N-II en una via urbana i que la C-32 passi a absorbir bona part del trànsit que ara circula per la N-II. En parlem amb Damià del Clot, alcalde de VdM.

Matriculació a l’escola d’adults Els Ametllers

Al setembre es realitzarà la matriculació a l’escola Municipal d’Adults Els Ametllers. Les dates seran el 6, 7 i 8 de setembre per a les persones que hagin fet la preinscripció el juny. Cal recordar que el fet de preinscriure’s en un curs no implica estar matriculat. A partir del 9 de setembre s’obrirà la matrícula per a la resta, fins a omplir els cursos. L’horari d’atenció al públic és 16h a 20h.

Sortida organitzada pel Centre Cívic Lluís Jover a Castelló d’Empúries

El Centre Cívic Lluís Jover, ubicat al barri del Barato, organitza una sortida en autocar dissabte 18 de setembre per visitar el Centre de Papallones, a Castelló d’Empúries, ubicat en un hivernacle de 1.000 m2 en el que s’ha recreat una selva tropical on les papallones i les aus tenen el màxim protagonisme i les plantes ajuden a aconseguir l’ambient adequat per un funcionament ecològicament equilibrat. En la visita guiada que es farà, els assistents podran gaudir observant en viu algunes de les espècies més boniques del món i veure de prop aspectes de la seva biologia com l’alimentació, la reproducció, la metamorfosi i el camuflatge.

Exposició de fotografies de Carles Gaspar “L’espigó de Garbí, a Can Bisa

Del 4 de setembre al 17 d’octubre es pot visitar l’exposició fotogràfica “L’espigó de Garbí” del fotògraf, veí de Vilassar de Mar, Carles Gaspar. Es tracta d’una mostra per reivindicar la feina que fa el Club de Pescadors de l’Espigó de Garbí pel retorn de les barques i de l’activitat esportiva i cultural de l’entitat arran de la Llei de Costes. 

Escolta l’informatiu sencer en aquest enllaç