‘Crònica’ del 28.02.2022

Actes del Dia Internacional de la Dona

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona. En un any, a més, en el qual, si cap, és més necessari que mai reivindicar els drets de les dones. La pandèmia ha accelerat l’atur femení i ha fet, també, tornar a recordar-nos la dificultat de la conciliació familiar. No s’ha d’oblidar, mai, la violència masclista; una xacra que tortura i mata. És per això que l’Ajuntament de Vilassar de Mar, tenint en compte (encara) les restriccions a les quals obliga la pandèmia, i en col·laboració amb diferents entitats feministes del nostre municipi, ha dissenyat un complet programa d’actes.

Aquest diumenge, recollida de donacions de sang

Aquest diumenge hi haurà una nova campanya de recollida de donacions de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Es realitzarà des de les 10 del matí fins a les 2 de la tarda a les instal·lacions l’Àula de Música, ubicades al carrer Narcís Monturiol, 23.

Amics de la Sardana edita “Memòria 2021”

Amics de la Sardana acaba d’editar la seva revista anual. Memòria 2021″. És un recull de reportatges i fotografies sobre l’activitat sardanista, que es va veure interrompuda per la pandèmia del coronavirus que van obligar a suspendre algunes de les activitats previstes. Estarà amb nosaltres Margarida Vernetta, presidenta de l’entitat, per parlar-nos sobre aquesta publicació

UE Vilassar-Ascó

Sense patir gens i tal com es preveia, la Unió Esportiva Vilassar  es va desfer, aquest dissabte, al Xevi Ramon, de l’Ascó per tres gols a zero. Segon triomf seguit per als homes de Peque que van passar com una autèntica piconadora per damunt del cuer de la taula de la Tercera Reial Federació. El proper cap de setmana, els blanc-i-vermells es desplacen al camp de la Guineueta; penúltim classificat.

Servei de Traducció per a persones nouvingudes

Al Maresme hi viu gent de 174 països del món. Un total de 57.269 persones que resideixen a la nostra comarca que parlen, atenció, 144 idiomes diferents del castellà i el català. Quins són els idiomes més sol·licitats al Servei de Traducció per a persones nouvingudes al Maresme? L’àrab, l’urdú i el xinès. A Vilassar de Mar es van realitzar, l’any passat, 17 intervencions de traducció.

Escolta l’informatiu sencer en aquest enllaç