‘Crònica’ del 21 de desembre

El govern català ha anunciat noves restriccions per combatre la covid-19

Tancament de l’oci nocturn, reducció d’aforaments a la restauració, a la cultura, l’esport i el comerç, limitació de les trobades i recuperar el toc de queda nocturn quan la incidència sigui molt elevada. Aquesta, juntament amb l’impuls de la vacunació i el foment del teletreball, és l’estratègia de la Generalitat per aturar l’avenç de la variant òmicron, que ha duplicat els contagis a les portes de Nadal. El govern català va anunciar les restriccions aquest passat dilluns. La sisena onada ha portat a plantejar noves mesures per contenir la pandèmia. Algunes mesures queden pendents de l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els actes solidaris de la Marató de TV3 a VdM recullen 2.858 euros

Aquest passat cap de setmana es van realitzar a Vilassar de Mar dues activitats solidàries a favor de la Marató de TV3,  dedicada aquest any a la salut mental. Es tracta d’un restival de màgia organitzada per Màgic Grup Maresme i  una festa organitzada per l’associació Festes del Veral de l’Ocata. Cal recordar que els problemes de salut afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.Es van recollir 2.858 euros

Aquest dijous, retransmissió del ple ordinari 

Vilassar Ràdio emetrà aquest dijous des de les 7 del vespre la sessió plenària ordinària, que degut a la situació epidemiològica,  serà telemàtica i no presencial. L’ordre del dia de la sessió està format per nou punts. Divendres 24 de desembre l’espai “Les veus del ple” us oferirà un ampli resum de la sessió amb el balanç de la sessió per part de govern i oposició.

Especial Bagul Sardanista. dedicat al Nadal, aquest diumenge vinent

L’espai cultural “Bagul sardanista”, presentat i produït per Margarida Venetta i conduït tècnicament per Xavi Puig, emetrà una edició especial dedicada a aquestes festes de Nadal el proper diumenge 26 de desembre de 10 a 11 del matí.
En aquesta edició es parlarà sobre l’origen de les festes de nadal, Santa Llúcia, la cerimònia d’anar a buscar el tió, els pessebres, el Cant de la Sibil·la, els focs de Nadal, la Nit de Nadal, l’home dels nassos, la tradició de fer el primer bany de l’any, entre altres qüestions.

Exposició de Lola Albarracín a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

L’artista mataronina Lola Albarracin està presentant fins al 22 de gener l’exposició “Trans(f)parències” a la Biblioteca Antoni Comas de Mataró. Es tracta de collages formats per paper, flors, petxines, sorra…. Els materials han estat trobats als indrets pels quals ha passejat.

Escolteu l’informatiu en aquest enllaç