‘Crònica’ del 21.02.2022

Jornades Orienta’t

Què vols ser quan siguis gran? Vols seguir estudiant o amb l’ESO ja en tens prou? Moments, en l’adolescència (efervescència hormonal a banda) que nois i noies han de començar a dibuixar el seu futur. És per això, i fins al 4 d’abril, que la Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitza l’Orientat. Unes jornades, pensades per a l’alumnat de 4rt d’ESO, en les quals s’ofereix orientació acadèmica i professional.

Aquest dimarts, xerrada de l’ANC sobre “Elusió i frau fiscal”
Elusió i frau fiscal. És a dir, diferències entre el Tripijoc i la il·legalitat. Aquest és el marc de la xerrada que pronuncia, aquest dimarts, Joan Pujó, membre de l’ANC, a partir de les 8 del vespre a l’Espai Galbany. La voluntat és fer un retrat, sense entrar en judicis de valor, de l’actual arquitectura legislativa econòmica estatal i internacional. I, perquè no? Somiar que podria passar en un marc hipotètic d’una Catalunya Independent.

Projecte Giravolt

Un grup d’alumnes 1erB de l’institut Vilatzara, està digitalitzant en 3 D de tot un seguit de fonts històriques que es troben al Museu de la Marina, ara tancat.

UE Vilassar – Grama

Després de dues derrotes seguides, victòria. Després de moltes setmanes a la desena posició de la Tercera Reial Federació, la Unió Esportiva Vilassar es planta a la novena. Tot gràcies al triomf que els homes de Peque van sumar, ahir, per la mínima, (0 gols a 1) davant la Fundació Grama a Can Peixauet on, fins ahir, no hi havia guanyat ningú. La setmana vinent, partit propici per als blancs-i-vermells ja que rebran al fanalet vermell, l’Ascó; darrer classificat.

Dia Internacional de la Llengua Materna

Avui se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. Mataró, la capital del Maresme i per 6è any consecutiu, se suma a les celebracions. El xinès mandarí serà la llengua protagonista durant tot l’any 2022. La ciutat, però, té una gran riquesa lingüística i cultura. S’hi parlen 120 llengües diferents.

Escolta l’informatiu sencer en aquest enllaç