‘Crònica’ del 17-04-2024

La rosa autòctona i el clavell vilassarenc, en vies de desaparició

El Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya bull d’activitat en la campanya de Sant Jordi. Per aquest motiu, aquest dimecres al matí  al “Parlant de tot” , ens hem traslladat al Mercat de Flor per conèixer com estan vivint aquesta campanya, en la qual només queda un productor de roses a tot Catalunya, i la resta de productors que hi havia han hagut de pujar al carro de la “rosa importada” ja que no era viable econòmicament continuar produint roses autòctones, pels costos de producció i per les condicions que els posa la Unió Europea.       

El vilassarenc Ivan Bustos crea el primer grup del Maresme de Bàsquet en Cadira de Rodes

No sempre, els periodistes, donem males notícies. Avui, ens ha enorgullit saludar i parlar amb el vilassarenc Ivan Bustos. Tossut de mena, va patir un greu accident, no imprudència, en una piscina l’any 2018 i els metges li van dir que no tornaria a caminar. Doncs camina. I tant que camina. La cultura, molt vinculat als Diables de Vilassar de Mar, i l’esport han estat els seus motors per seguir endavant. Així, està engegant el primer Club del Maresme de Bàsquet en cadira de rodes

El pèsol del Maresme, una de les delícies de la nostra comarca

El Maresme destaca per ser una comarca rica en productes de la terra, i és que a casa nostra s’hi produeixen aliments com els pèsols de la floreta i el garrofal de Sant Andreu de Llavaneres, les maduixes de la Vallalta o el tomàquet rosa del Maresme.El pèsol de la nostra comarca, conegut com “la perda verda del Maresme” és un dels aliments més apreciats de la nostra comarca, segurament per la seva dolçor i tendresa. Aquest llegum i no verdura, ve amb l’arribada de la primavera i el bon temps. Tanmateix, tot i que la sembra del pèsol normalment té lloc cap a l’octubre, la collita s’inicia al voltant del mes de març i s’estén durant un o dos mesos. Des d’aquesta casa hem pogut parlar amb Dalmacio Ramon, gerent del Pagès a casa, qui ens ha pogut donar més detalls sobre aquest llegum