‘Crònica’ del 15.03.2022

Marxa reivindicativa a Mataró per un Bosc Segur

En Francesc no tornarà a caminar. Vilassarenc, enginyer tèxtil i pare de dues criatures petites, va rebre, el passat 29 de gener, i quan anava en bicicleta, el tret d’un caçador que feia una batuda de senglars al terme municipal d’Argentona, en una zona boscosa entre Òrrius i Cabrils. Ara, la família, liderada pel seu sogre, en Josep Lluis Morgado, promou una campanya per reclamar un bosc segur per a tots i totes. La cita serà aquest diumenge, a partir de les 11 del matí. L’acte, una marxa reivindicativa des del Nou Parc Central de Mataró fins a l’Ajuntament de la capital de la nostra comarca. L’obbjectiu és que canviï la llei actual.

Vaga a l’ensenyament: primer dia 
Avui és el primer dels cinc dies de vaga a l’ensenyament. Es tracta d’una vaga a infantil, primària i secundària convocada pels sindicats de l’educació en protesta per la gestió del conseller d’educació, Josep GonzàlezCambray i per la falta de consens amb què la conselleria ha comunicat diverses decisions, com la modificació del calendari escolar o els nous currículums. Donem compte de com està afectant aquesta vaga a escoles i instituts de VdM

Xerrada sobre teatre, organitzada per Aula d’Extensió Universitària 

Avui, des de les sis de la tarda i a la Sala Carrau, nova conferència de l’Aula d’Extensió Universitària. La imparteix Marta Luna, mestra i titulada en Pedagogia del Lleure i Animació Sociocultural. Reflexionarà, i respondrà un munt de preguntes al voltant del teatre

Aquest dijous, transmissió del ple ordinari 

Vilassar Ràdio emetrà aquest dijous, en directe a partir de les 7 del vespre, la plenària ordinària de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Serà presencial. L’ordre del dia consta de nou punts.

Ha mort Francesc Rodón  

L’escriptor i director-editor de la desapareguda revista cultural vilassarenca Zerovuittresquaranta Paco Rodón Bracons, que també va ser director del Museu Monjo, ha mort a l’edat de 90 anys.La seva etapa com a director del Museu Monjo, des de 1986 fins al 2008, va significar un gran impuls per a l’activitat cultural en aquest equipament, ja que va organitzar nombroses exposicions, conferències i debats, que tenien lloc a la planta baixa de l’equipament, la Sala Ferrés i Puig, amb la presència i intervenció de primers espases del món cultural català.A mitjans de la dècada dels 80 va ser també col·laborador de Vilassar Ràdio.La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest dimecres a les 10 del matí al Tanatori de Mataró.

Jornades gastronòmiques del pèsol

Fins a l’1 de maig, el Maresme celebra el seu tradicional Temps de Pèsols. Unes jornades gastronòmiques que uneixen restauradors, productors i elaboradors de la nostra comarca. I és que aquesta perla verda dels nostres horts és protagonista d’infinitat de menús i plats. L’Horta i Obrador Ychart, com a productor i Can Maltas, com a venda directa, són els representants del nostre municipi, de Vilassar de Mar.

Podeu escoltar l’informatiu sencer en aquest enllaç