‘Crònica’ del 13-07-2023

Tastet d’Estiu de Vilassar Comerç 2023

Aquest divendres tens una cita amb el bo i millor de la gastronomia de Vilassar de Mar. I és que, un any més, Vilassar Comerç organitza el tradicional “Tastet d’Estiu”. Sopar a la fresca per tastar els plats estrella que oferiran alguns dels establiments del nostre poble que es dediquen tant a la restauració com al menjar per endur. El sopar, el tastet, que aplega un gran nombre de vilassarencs i vilassarenques i gent que ens visita de fora, estarà amenitzat amb música. Primer per ambientar i, després per ballar.

Sardanes a la Fresca 2023

Avui torna el cicle Sardanes a la Fresca, organitzat per Amics de la Sardana de Vilassar de Mar. La plaça de l’Ajuntament torna a ser l’epicentre d’aquest clàssic de l’estiu. La setmana vinent, però, seran a la plaça Vicenç Martí per, després del Xupinasso, donar el tret de sortida a la Festa Major del Barato amb la dansa més bella de les que es fan i es desfan.

La Generalitat ha enviat cartes als ajuntaments per recordar-los que està permès fer topless a les piscines municipals

Aquestés el primer estiu en el qual es podrà fer topless a les piscines municipals. La Generalitat ha enviat cartes als ajuntaments en les quals recorda als consistoris que serà discriminació: prohibir prendre el sol amb el pit descobert, prohibir alletar un infant o prohibir dur el vestit integral de bany, el burkini. Des del “Parlant de tot”, el matinal d’aquesta casa, hem donat veu a una de les impulsores del moviment Mugrons Lliures, Mariona Trabal

“Obert per vacances”, comissariada pel vilassarenc Sergi Freixes, al Museu d’Història de Catalunya

Fins a l’1 d’octubre, i després girarà per tot Catalunya, pots contemplar al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona, l’exposició “Obert per vacances”. El comissari d’aquesta exposició és el vilassarenc Sergi Freixes, que ha estat entrevistat a “Parlant de tot” per en Jaume Cabot. Una mostra que repassa els orígens del turisme a casa nostra, lligat al termalisme i a l’excursionisme, fins al turisme de masses d’avui. Recull valent que ensenya aquelles facetes, aquelles imatges del turisme que, sovint i des de les institucions, sempre s’han volgut amagar, però que, remarca, han estat i són reals.

Concert de la coral “La Nota” de Mataró per Les Santes

La Coral La Nota de Mataró oferirà un concert amb motiu de Les Santes, la festa major de Mataró, el diumenge 23 de juliol a les 8 del vespre, al jardí de l’antic escorxador, ubicat al carrer Prat de la Riba 120 de la capital de la comarca. En el mateix moment que arrenqui l’escrutini de les eleccions a les Corts espanyoles. Interpretaran peces d’Elton John, The Mamas and The Papas, Sting, Ed Sheran, Carol King o Phil Collins i acabaran amb un tribut a Tina Turner; recentment desapareguda.