‘Crònica’ del 12 de gener

Baixada de l’atur a VdM i Mataró, al desembre 

2021 va ser any positiu pel que fa a la reducció de l’atur. Segons les dades de desembre, a Vilassar de Mar hi ha, actualment, 715 persones buscant feina, 7 menys que al novembre. En la comparativa anual, en el nostre municipi, observem com hi ha 219 aturats menys que el desembre de l’any anterior, de 2020. Un satisfactori, atenció, 23’45 % menys. La taxa d’atur local és del 7’27 %. El Maresme va tancar l’any amb un nou descens de la xifra de persones desocupades, concretament 196 menys que les registrades a finals de novembre. A la nostra comarca, ara mateix, 23.202 persones busquen feina; una xifra molt inferior als registres del mateix període de 2020.

Radiografia del retorn a les aules, després de les vacances de Nadal 

En les darreres edicions de “Crònica” hem contactat amb els directors i directores de les escoles de Vilassar de Mar i amb el regidor d’ensenyament, Jordi Tapias, per saber com ha anat el retorn a les aules, després de les vacances de Nadal. Avui completem aquesta radiografia amb la Bressoleta Municipal. Anna Buch, ha explicat com ha estat el retorn a les aules. Tot el personal docent ha pogut incorporar-se a l’escola. Respecte als alumnes, ha explicat que hi ha algunes famílies confinades. En relació als nous protocols de la Generalitat, ha explicat que haurien de ser més clars i ha subratllat que hauria d’haver-hi protocols específics pensats per a les escoles bressol, és a dir, pensats per als nens i nenes de 0 a 6 anys i també per a les següents etapes educatives.

Taller de Manga
Demà, a les 6 de la tarda, a Can Jorba, i organitzat per la Regidoria de Joventut, taller de manga gratuït per a persones d’entre 12 i 25 anys. Un taller pel qual, per cert, cal inscripció prèvia i impartit per la il·lustradora i artista Olga Artigas.

Acció de Marea Pensionista a Cabrera de Mar 

La Marea Pensionista de Cabrera de Mar ha aconseguit introduir a la primera plenària de 2022 del consistori de la nostra localitat veïna una moció de 8 punts en defensa de les pensions dignes. En parlem amb Quin Boix, el seu portaveu. Es tracta d’un problema que, tard o d’hora, ens trobarem tots i ja hi ha, òbviament, qui ho pateix. Per això, des de Cabrera de Mar, aquest històric de la lluita sindical catalana anima Vilassar de Mar a organitzar-se, també, en defensa de les pensions. Boix és també secretari general de la Unió Internacional de Pensionistes amb més de 20 milions de persones de tot el món.

Escolta l’informatiu sencer en aquest enllaç