‘Crònica’ del 10.02.2022

Des d’avui no és obligatori portar la mascareta als carrers 

Des d’avui, qui ho vulgui, ja pot anar pels carrers de Vilassar de Mar sense mascareta. I és que aquest dijous és el primer dia en el qual cau l’obligatorietat de dur mascareta als carrers, segons la Generalitat de Catalunya. Recorda, però, que cal seguir-la duent al transport públic, en espais tancats d’ús o oberts al públic i als esdeveniments multitudinaris a peu dret. També ho han de seguir fent les persones assistents a espectacles o reunions si la distància entre cadira i cadira és inferior a un metre i mig. Des d’avui, tampoc, no serà obligatori que nens i nenes portin les mascaretes al pati. Com sembla que es va doblegant la sisena corba de la Covid-19, segons els indicadors sanitaris, demà obrirà l’oci nocturn.

Escena i Llibres
Aquest diumenge, nova sessió del cicle “Escena & Llibres” Una aposta de la Regidoria de Joventut que promou les persones artistes de Vilassar de Mar. El menú per aquest diumenge, pel qual s’ha de reservar cita:  microteatre, per obrir, i dues sessions de música diferents.

Recta final de les obres al carrer del Mont 

Van començar el passat 25 d’octubre i encaren, ja, la recta final. L’obra del carrer Mont, que reurbanitza aquest tram per tal de fer-lo més accessible, entra, a partir de d’avui , en la seva fase final; la de l’asfaltatge.

Santi Carreras escriu un llibre sobre història de la ràdio a Mataró de 1922 a 1978 

El divendres 25 de març es presenta a la capital de la nostra comarca el llibre “La ràdio a Mataró. 1922-1978” del periodista mataroní Santi Carreras. L’autor ens parlarà del fruit de la seva immensa tasca d’investigació que ha durat dos anys. El seu punt d’inici és a l’any 1922, on trobem les beceroles de la ràdio local. Aporta molts documents inèdits i se centra, sobretot, en l’emissora Radio Maresma, que va emetre de 1951 a 1964.

S’instal·larà un circuit de videovigilància a l’estació de Renfe de Mataró 
Els companys i companyes del rotatiu “Capgròs” es pregunten si Mataró és una ciutat insegura. En un excel·lent reportatge demostren que, tot i que els delictes a la capital del Maresme, han baixat un 12% en els darrers dos anys, la percepció d’inseguretat ciutadana creix, i molt, entre mataronins i mataronines. De moment, a l’estació de tren de la línia de Rodalies R1 s’instal·larà un circuit de videovigilància amb intel·ligència artificial.

Escolta l’informatiu sencer en aquest enllaç