Potser t’hi has fixat en els darrers dies. Una petita imatge dona color i llum a la cantonada del carrer Picasso en la seva confluència amb la carretera de Cabrils. I és que l’Ajuntament de Vilassar de Mar ha restituït el monòlit de Pablo Picasso, que ara llueix en aquesta nova ubicació.

Vilassar Ràdio emetrà demà passat el Via Crucis de Divendres Sant, organitzat per la Parròquia de Sant Joan. Enguany, degut a la situació de pandèmia del coronavirus, es durà a terme a l’interior de l’Església. La transmissió s’iniciarà a les 8 del matí i finalitzarà, aproximadament, sobre 2/4 de 10. Consta de 14 escenes i serà oficiat per Mossèn Alfons Vilà. Per a totes les persones que vulguin seguir presencialment aquest acte, recordem que l’aforament serà limitat i només s’ocuparà el 30% del total de seients.

“No et facis viral”. Aquest és el lema de la campanya de comunicació engegada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per a cridar a la responsabilitat individual de la ciutadania en la lluita contra l’expansió i el contagi de la covid-19. La podem veure en diferents banderoles instal·lades als principals carrers del nostre municipi.

Centrarem la nostra atenció en el “Projecte Tabassaye”. Parlarem amb els vilassarencs Denís Fornés i Miquel Vila que són al capdavant d’aquesta ONG. Es una associació assistencial creada el 2017 al Senegal, Catalunya i Suïssa per ajudar al desenvolupament sanitari, econòmic i educatiu de Tabassaye Manding, un poblat situat al sud del Senegal. Amb el lema “Guarir, estimar, empoderar”, han creat un equip per a assolir els seus objectius i cercar socis a Europa que els ajudin a obtenir els recursos que necessiten.

Amb la permanència a Tercera Divisió ja assegurada, la Unió Esportiva Vilassar té, ara i per endavant, un complicat calendari per somiar amb l’ascens a la Segona Reial Federació Espanyola de Futbol (l’antiga Segona B, per entendre’ns). Els de Peque, que van acabar cinquens en la primera fase regular, es jugaran dues places per pujar de categoria amb el Sant Cristòbal, el Sant Andreu, el Manresa, la Grama i el Castelldefels. Un pujarà de manera directa i l’altre promocionarà.

En la recta final del nostre informatiu, i entre d’altres informacions de caire comarcal, t’explicarem que l’Ajuntament de Mataró ha obert un procés de consulta pública prèvia per elaborar la nova Ordenança de Civisme i Convivència