‘Crònica’ 26.10.2020

Tranquil·litat general, segons la Policia Local de Vilassar de Mar, després de la primera nit amb l’establiment del toc de queda que obliga tothom a restar en els seus domicilis des de les 10 de la nit i fins les 6 de l’endemà per ajudar a aturar la corba d’expansió i contagis del coronavirus. Tot seguit repassarem què és el toc de queda i què es pot fer i què no.

Estem davant de la festivitat de Tots Sants. Una festivitat diferent en el qual moltes famílies es podran acomiadar també, d’una manera més reposada, de totes aquelles persones que van perdre la vida durant el primer confinament i que, en molts casos, van haver de marxar pràcticament en solitari per les limitacions d’aforament que marcaven, i marquen, els ritus funeraris. El cementiri de Vilassar de Mar amplia els seus horaris, activa l’autobús llançadora que hi arriba i s’adapta al protocol de la pandèmia.

“Al Senegal, la vida d’un infant costa 13 euros, que és el que val una capsa d’antibiòtics”. Són paraules del perruquer Denis Forner, que ha passat per Vilassar Ràdio per explicar-nos en què consisteix el seu Projecte Tabassaye. És una associació assistencial que vol guarir i fomentar el desenvolupament sanitari, educatiu i social d’una regió del Senegal. El Projecte Tabayasse vol incrementar la seva presència a Vilassar de Mar per seguir salvant vides a l’Àfrica subsahariana.

Ja es coneixen els finalistes del Maresmusic, el concurs de música jove organitzat pels ajuntaments de Cabrils, El Masnou, Montgat i Vilassar de Mar. Són Anna Murillo i Sinergia (de Vilassar de Mar), Durango (de Montgat), Cherry Saint (del Masnou) i Fusion inbassion (Premià de Mar).

La Unió Esportiva buscarà aquest cap de setmana els primers punts de la competició, al Xevi Ramon, rebent la Gramanet. El conjunt colomenc haurà de pagar els plats trencats del mal inici de Lliga dels homes de Peque que encara no han puntuat ni han sumat, tampoc, cap gol. Diumenge, van encaixar la segona derrota en dos partits caient per zero gols a 2 a Ruidarenes davant el líder, el Girona B

Pel que fa a la informació de la nostra comarca, des d’avui queden restringides  temporalment totes les visites a les unitats d’hospitalització de l’Hospital de Mataró i l’Hospital de Sant Jaume  amb l’objectiu de protegir els pacients ingressats d’un possible contagi de Covid-19.