El Procicat ha anunciat, avui al matí, que prorroga el gruix de les mesures anti Covid amb petits canvis a partir de dilluns. Entre setmana, podran obrir el comerç de més de 400 metres quadrats i els centres comercials, amb una cabuda del 30%. Així mateix, també s’augmenta la cabuda de les piscines del 30% al 50%, l’autorització de les sortides escolars amb pernoctació fora – és a dir, les colònies, respectant els grups bombolla, i la recuperació de certa presencialitat al segon curs universitari a partir del 8 de març. Segueix el confinament comarcal i el toc de queda.

Ahir es va celebrar a l’Ajuntament de Vilassar de Mar la sessió plenària corresponent a aquest mes de febrer. Just quan marxem nosaltres, després de l’informatiu Crònica, podrà escoltar un ampli resum del ple així com les reaccions dels portaveus de les forces polítiques amb representació municipal. Estrenem “Les Veus del Ple”, un programa dels serveis informatius d’aquesta casa, editat i presentat pel nostre company Robert Maza.

La Plataforma Recuperem El Baix Maresme organitza un acte reivindicatiu per aquest diumenge que consistirà en un tall de trànsit a la carretera Nacional II a Vilassar de Mar, entre la Ronda Vilassar i la carretera d’Argentona, a partir de dos quarts de 12 del matí i fins a les dues de la tarda. 

Un 6 de novembre de 1998, ara fa 23 anys, la Pepi Bruguera muntava a Vilassar de Mar la Llibreria Índex. Ella és la primera convidada de la nostra acabada d’estrenar secció en la qual, cada 15 dies, donarem veu a diferents botiguers i botigueres del nostre municipi subscrits a Vilassar Comerç. L’objectiu és clar: donar a conèixer el comerç de proximitat del nostre municipi en temps complicats per la pandèmia de la Covid 19.

Recorda que fins aquest diumenge es pot contemplar al Museu Monjo de Vilassar de Mar l’exposició Nunc feminae de l’artista Silvia Alcalà. Pintures de gran format, d’explosió cromàtica, per reivindicar el paper de la dona lluitadora. Un seguit de mirades femenines que presenten un ampli ventall de sentiments que establiran un diàleg, una conversa, amb l’espectador o espectadora.

En la recta final del Crònica, i pel que fa a la informació esportiva, t’explicarem que la Unió Esportiva va caure, ahir, per 0 gols a un davant el Granollers al Xevi Ramon en partit aplaçat. És la primera derrota dels homes de Peque des del Passat 1 de novembre.