El Pavelló Paco Martín, l’Escola del Mar, l’institut Pere Ribot, la Biblioteca i la Bòbila seran els nous col·legis electorals de Vilassar de Mar de cara a les eleccions catalanes previstes, en principi, per al proper 14 de febrer. Per tant, es cauen de les anteriors cites electorals el Vaixell Burriac, el Museu Monjo i l’escola Pérez Sala. Aquest canvi ve motivat per la pandèmia del coronavirus que obliga canviar l’anterior model i apostar per nous recintes de votació àmpliament ventilats. Aquesta és la nostra portada. Comencem.

Un cop sabuts els arguments del TSJC per mantenir les eleccions del 14 de febrer -consideren que l’estat d’alarma no preveu suspendre el dret de sufragi-, toca parlar de com es votarà. Ens fixarem, ara, en les meses electorals. Aquest cap de setmana s’han repartit les citacions, i la Junta Electoral ja ha avisat que la por al coronavirus no és un eximent. Per tant, els membres de les meses hauran de passar un test d’antigen previ a la constitució dels col.legis i enfundar-se en equips EPI el proper diumenge 14 F, especialment, per a la franja de 7 a 8 del vespre que és l’espai reservat per a positius, sospitosos o contactes estrets.

Augmentar l’oferta d’habitatge assequible. Aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de Vilassar de Mar una bonificació del 95% de l’IBI a qui inclogui el seu pis a la Borsa de Lloguer del Consell Comarcal del Maresme. El nostre consistori s’ha adherit a la campanya ‘Llogant el teu pis, guanyes’ d’aquest ens comarcal que pretén duplicar el nombre de pisos disponibles a la Borsa de Lloguer del Maresme.

Avui fa un mes. Avui fa 30 dies de la desaparició a Vilassar de Mar de la dona de 44 que va abandonar el domicili familiar després del dinar de Sant Esteve i de la qual no se n’ha sabut res més. Des d’aquest informatiu, ens hem posat en contacte amb Mossos d’Esquadra que ens han confirmat que la recerca continua i que totes les línies d’investigació estan obertes.

Torna l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar. Ho fa, però, de manera telemàtica i a través de la plataforma Zoom en streaming. Des de les sis de la tarda, la primera conferenciant d’aquesta nova etapa virtual d’aquest centre de coneixement és la Lali Vintró; expolítica d’Iniciativa x Catalunya Verds i doctora en filosofia grega per la UB. Des del seu domicili, Vintró impartirà la conferència El llegat Cultural de la Grècia Clàssica. Amb la representant de l’Aula Maria Rosa Ribas repassem la xerrada i, també, el menú, virtual, per als propers mesos.