Fidels a la nostra cita amb Sant Jordi, el magazine matinal de Vilassar Ràdio, el Parlant de Tot, programa conduit i presentat pel nostre company Jaume Cabot, ha emès un programa especial en directe, de tres hores de durada, en el qual hem donat veu a tots els sectors implicats en la Diada del llibre i la rosa. Hem anat al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, hem visitat la llibreria Index, hem entrat al Blanc Estudi Floral, hem donat veu a Vilassar Comerç i hem tingut temps per xerrar amb Maria Antonia Llorens i Anna LLeonart i, també, amb Elisabeth Claveria que treuen llibres nous.

Abans d’ahir es van lliurar els premis de la Mostra Literària Mn. Pere Ribot de Vilassar de Mar, certamen que enguany ha rebut 255 treballs, 51 més dels lliurats l’any passat en una edició marcada per l’esclat de la pandèmia. Per categories, la de 6 a 8 anys i la de 9 a 11 anys són les que més participació han tingut, amb 55 i 132 obres respectivament.

Atenció perquè 9 de cada 10 roses que regalem per Sant Jordi venen de fora, en concret de Colòmbia o l’Equador. Tot i el periple, encara són més econòmiques que les produïdes a casa nostra. Al nostre municipi, que només fa 30 anys dominava la producció, avui el cultiu de la rosa és pràcticament residual; tot i que la flor produïda aquí té molt millor qualitat que no pas la forània. Parlem del cultiu de la rosa a Vilassar de Mar de la mà de David Maltas, gerent de l’Hort de la Xinesca, i col·laborador d’aquesta casa, de Vilassar Ràdio

Els productors i distribuïdors del sector de la flor i la planta tenen aquests dies unes jornades laborals d’intensíssima activitat amb motiu de Sant Jordi, una oportunitat per seguir amb la remuntada i estabilitzar les vendes. Abans d’ahir, Teresa Jordà, consellera d’Agricultura, va visitar el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya i explicava que aquest Sant Jordi es preveu vendre prop de 4,2 milions de roses.

Repassarem les activitats de Sant Jordi al nostre municipi d’avui divendres fins a aquest proper diumenge, i també els actes que s’han vingut fent des del passat 9 d’abril

En la recta final del nostre informatiu, et parlarem d’una novetat editorial vilassarenca. Es tracta del llibre titulat Vida d’una llevadora. Maria Antònia Llorens Viladomat ”, escrit per Anna Lleonart i tret a la llum pel segell local Index. La Maria Antònia i l’Anna han estat avui al programa.