‘Crònica’ 22.10.2020

Marxem , això sí de manera virtual, vés quin remei, a visitar les instal·lacions del Manchester United. Ens enfundem la samarreta dels red devils per saludar la vilassarenca Ona Batlle. La defensa de casa nostra s’està, en aquests moments, recuperant d’una lesió però té tems per compartir amb nosaltres les seves sensacions formant part d’un dels clubs més poderosos del planeta futbol que, segons ella, és molt familiar. L’Ona se sent molt ben acollida, gaudeix d’un futbol més físic, aprèn molt dins i fora del terreny de joc i cada cop s’expressa millor en anglès.

Avui passa per aquest informatiu l’Atlàntida de Vilassar de Mar. Hem volgut donar-los veu perquè ens expressin quin és el sentir d’aquest gegant del nostre municipi davant de les mesures dictades per la Generalitat de tancament de bars i restaurants durant, com a mínim 15 dies. En Miguel Ferrer, gerent de l’Atlàntida, qualifica, sense embuts, “d’injusta” la mesura i assegura estar “molt enfadat”. I és que 70 famílies, que es diu aviat, mengen del seu negoci.

Aquesta setmana us explicàvem, de fet vam parlar amb Alfonso Millán, gerent de Mataró Park, dels més de 3.000 PCRs gratuïts i voluntaris que es van fer, aquest dissabte, als clients i clientes de Mataró Park. Doncs bé, el Departament de Salut ha donat a conèixer alguns resultats provisionals quan s’ha superat ja la validació de més 2.500 proves. Atenció perquè només s’ha detectat un 2,7% de positius. Una xifra, però, que s’enfila dins el 5% en cas de la població jove.

La Generalitat  ha aprovat mantenir la gratuïtat del telèfon 061 mentre duri la pandèmia del coronavirus i obrirà una línia de subvencions adreçada a les operadores que no hagin repercutit el cost del servei als seus usuaris des de l’inici de la crisi i mentre continuï vigent la pandèmia

En pàgina comarcal, ens acostarem a L’Hospital de Mataró per saber que ha ampliat la seva capacitat de l’UCI amb l’entrada en funcionament de la UCI B amb vuit llits per malalts crítics.