Atenció perquè 9 de cada 10 roses que regalem per Sant Jordi venen de fora, en concret de Colòmbia o l’Equador que les porten, amb avió, fins a Holanda i des d’aquest país les transporten, per carretera, fins al Mercat de la Flor i la Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar. Tot i el periple, encara són més econòmiques que les produïdes a casa nostra. Al nostre municipi, que només fa 30 anys dominava la producció, avui el cultiu de la rosa és pràcticament residual; tot i que la flor produïda aquí té molt millor qualitat que no pas la forània. Parlem del cultiu de la rosa a Vilassar de Mar de la mà de David Maltas, gerent de l’Hort de la Xinesca, i col·laborador d’aquesta casa, de Vilassar Ràdio. Comencem

La setena trobada del Consell d’Infants de Vilassar de Mar s’ha celebrat aquest mes d’abril amb la participació dels nous consellers i de les noves conselleres de 5è de primària ja triats a l’Escola Pérez Sala i als Alocs. La trobada, a la qual també van assistir les noves persones assessores d’aquestes escoles, ha servit per avançar en el desenvolupament de la campanya solidària per reduir la pobresa que el Consell vol posar en marxa a finals de curs.

El Servei d’Acollida del Consell Comarcal del Maresme va atendre l’any passat 794 persones nouvingudes i va realitzar 1.325 intervencions d’informació, orientació i derivació als recursos adients. Aquest ens intervé en els municipis de menys de 20.000 habitants i gestiona els serveis municipals d’acollida del Masnou, Premià de Mar i Vilassar de Mar. Al nostre municipi el servei va atendre 76 persones..

La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Vilassar de Mar corresponent al mes d’abril se celebra, avui, a les 7 del vespre, de manera telemàtica, a través de videoconferència. Recorda que la sessió plenària es podrà seguir: En directe per Vilassar Ràdio (98.1FM o vilassarradio.cat) i, també, pel canal YouTube de l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

En la recta final del nostre informatiu, t’explicarem que ja és obert, fins el proper 5 de maig, el termini per participar al concurs del cartell de la Festa Major 2021 de Premià de Mar. L ‘eix temàtic són els pirates i els premianencs. El jurat valorarà positivament que es tingui en compte la perspectiva de gènere de manera que el cartell fomenti la igualtat i no hi hagi trets masclistes.