‘Crònica’ 22.01.2021

Avui al matí, al voltant de dos quarts de 10, Vilassar de Mar ha patit un esclafit, un petit tornado, que ha provocat, per exemple, que saltessin les plaques de la Biblioteca del nostre municipi. Ràpidament, han arribat al lloc dels fets tan la policia local com els Bombers per assegurar la zona. Afortunadament, no hem hagut de lamentar desgràcies personals.

El plenari de l’Ajuntament de Vilassar de Mar va rebutjar ahir el pressupost presentat pel govern, de tal manera que els grups municipals de l’oposició compten ara amb un període d’un mes per a decidir si presenten una moció de censura contra Del Clot. Si la moció es presenta i prospera, l’actual alcalde i el seu equip abandonaran el Govern. Si no es presenta o no obté el suport necessari, la coalició d’ERC i Gent per Vilassar de Mar (GxVdM) continuarà al capdavant de l’Ajuntament i el pressupost rebutjat ahir quedarà aprovat automàticament. Una plenària que va significar rècord absolut d’audiència en la transmissió que en vam fer des d’aquesta casa

Després de repassar abastament la plenària d’ahir, escoltarem tot seguit les opinions dels cinc portaveus de les formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

La situació epidemiológica de Vilassar de Mar ha empitjorat significativament les dues últimes setmanes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Vilassar de Mar torna a fer una crida a la responsabilitat de tothom, demanant que tota la ciutadania no abaixi en cap moment la guàrdia i que segueixi les mesures de protecció. Atenció a les darreres dades de la Covid 19 al nostre municipi que t’oferirem, com sempre, a continuació.

Avui s’ha donat a conèixer i, de fet, ja està disponible a les plataformes digitals la cançó “Canta” de Judit Nedderman. Es tracta del tercer single del nou àlbum de l’artista vilassarenca anomenat “Aire”, que editarà Universal i Música Global i sortirà a la venda properament. Escoltarem, tot seguit, un fragment de la peça “Canta” interpretada en català, castellà i portuguès. Judith Neddermanan estarà amb nosaltres en els propers minuts per parlar d’aquest homenatge que fa a la música.

Vols saber on era i quin aspecte tenia la Masia de Ca la Maria dels Bous que avui ja no hi és? Vols saber com era el Passeig de Vilassar de Mar abans de construir-se la carretera nacional? Fins el 7 de març a Can Bisa es pot contemplar la particular mirada sobre el nostre poble que atresora Ascensiu Barba i Viu que, amb les seves fotografies en blanc i negre, disposa d’un ampli i interessant arxiu. Moment per posar la vista enrere i fixar-nos en el Vilassar de Mar de 1952 a 1979.