‘Crònica 21.10.2020’

Aquest cap de setmana, el centre comercial de Mataró Parc es va convertir en la primera gran superfície que va acollir un cribratge massiu de test PCR. Es van efectuar, atenció, més de 3.000 proves ràpides gratuïtes a clients i clients realitzades per tècnics del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Una mesura centralitzada tant en els veïns de la capital del Maresme com de les poblacions properes, com és el cas de Vilassar de Mar. En aquest informatiu parlem amb Alfonso Millan, gerent, de Mataró Parc.

Seguim amb la nostra repassada a diferents bars i restaurants del nostre municipi que han hagut de tancar, com a mínim, dues setmanes per les restriccions que ha dictat la Generalitat per la pandèmia del coronavirus. Després d’una primera repassada a set establiments de Vilassar de Mar, avui centrem la nostra atenció en el Moloko Cafè de la plaça Jeroni Gelpí i, també, en el Xivarri, ubicat a la carretera nacional amb la riera de Cabrils.

Ni truc o tracte, ni revetlles, ni passatges del terror i recordar…, sobretot, que la disfressa de torn no substitueix mai la mascareta obligatòria. Aquestes són les principals restriccions que, dictades per la Generalitat de Catalunya, afecten directament la Castanyada 2020.

La major part dels cursos de llengua catalana organitzats pel Centre de Normalització Lingüística del Maresme s’imparteixen en línia degut a les mesures anticovid 19. A Vilassar de Mar s’està fent de manera presencial el curs de nivell bàsic 1. Hi estan participant 15 persones

En pàgina esportiva us avancem que la gent del Maresme, que sigui sòcia del Barça, podrà votar en el vot de censura a Mataró. Concretament, a la seu que la Federació Catalana de Futbol té al carrer Josep Abril de la capital d ela nostra comarca. Els dies 1 i 2 de novembre.

Pel que fa a la nostra comarca, us explicarem que tots els municipis maresmencs registren un saldo migratori positiu, és a dir, han rebut més persones de les que han marxat. Vilassar de Mar ha tingut un guany net de població de 239 persones i el conjunt de la comarca de 7082 persones