@PreservemlitoralMaresme Aquest és el nou compte d’Instagram que ha arrencat la Plataforma Preservem el Litoral aquesta setmana. La imatge que hi veiem, d’entrada, és tota una declaració d’intencions. Observem una gegantina muntanya de sorra, com si es tractés d’una enorme pedrera, amuntegada sobre el litoral de la nostra comarca. Evidentment, és un muntatge d’ordinador més o menys enginyós però que els serveix per denunciar el que passarà a la nostra comarca, segons ells, si el Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic segueix entestat en tirar endavant el projecte de construccions d’espigons. Asseguren que falta molta informació, al volant d’aquesta obra, que titllen de faraònica i inútil, a tothom. Des de maresmencs i maresmenques, diuen, a alcaldes i alcaldesses passant pels partits polítics de la nostra comarca. En parlem amb Sergi Galanó.

El polígon industrial Els Garrofers de Vilassar de Mar va acomiadar l’any 2020 amb una modernització del seu sistema d’enllumenat, després d’haver estat un dels beneficiaris de la primera edició del Pla de Modernització de Polígons de la Diputació de Barcelona. Les actuacions executades suposaran una important reducció del consum d’energia elèctrica i un notable estalvi econòmic per a l’Ajuntament, així com una millora ambiental vinculada a la reducció en les emissions de CO2.

Mentre el Govern català no descarta avançar el toc de queda, que actualment comença a les 10 de la nit i acaba a les 6 del matí, el Procicat va decidir, aquest dimecres, que prorroga dues setmanes més les actuals mesures restrictives. Així doncs, seguiran, com a mínim, fins el proper diumenge 7 de febrer el confinament municipal diari, el tancament dels centres comercials i de botigues de més de 400 m2 i dels comerços petits durant el cap de setmana.

La Diputació de Barcelona ha publicat “Adaptant l’esport local a la COVID-19″, un recull de bones pràctiques que han dut a terme els darrers mesos diversos ajuntaments de la província de Barcelona, per fer front a les afectacions de la COVID-19 en l’àmbit de l’esport.

En pàgina comarcal, t’explicarem que fins demà, @elMasnou_cat , l’Ajuntament porta a terme les tasques de pacificació de l’entorn del centre educatiu Escolàpies. Jaume Oliveres, alcalde d’aquesta població veïna, està amb nosaltres per parlar-nos d’aquesta actuació