‘Crònica 15-10-2020’

Aquest dijous 15 d’octubre, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, ha estat entrevistat pel nostre company Jaume Cabot en el si del magazine matinal d’aquesta casa, el Parlant de Tot. Ha estat una entrevista intensa, dura en ocasions, i en la qual a Del Clot l’hem abordat per un munt de qüestions, algunes de les quals han generat força polèmica al nostre municipi. Amb ell hem repassat des de les noves mesures dictaminades per la Generalitat de Catalunya per aplanar la corba del coronavirus a les obres del Passeig Marítim. Per a Damià del Clot, aquesta ha estat, i és, la legislatura més dura de tota la democràcia.

Aquesta tarda, transmissió des de les 7 del vespre del ple de l’Ajuntament. Hem explicat quin és l’ordre del dia.

Repassem les noves restriccions que s’aplicaran a tot Catalunya per la Covid19.  L’augment de casos, de persones hospitalitzades i de la taxa de rebrot han portat a la Generalitat de Catalunya a prendre noves restriccions per #aplanarlacorba de la segona onada de la pandèmia.

El Departament d’Agricultura ha anunciat un paquet de mesures de suport al sector de la Planta Ornamental, motor importantíssim a Vilassar de Mar.

Metges de Catalunya ha decidit aturar les mobilitzacions i ajornar la vaga als dispositius d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut que estava prevista fins demà. La vaga ha quedat per tant desconvocada  davant l’empitjorament dels indicadors de la pandèmia de la COVID-19.

En esports, parlarem del pilot vilassarenc Aleix Viu Cotolí que aquest diumenge serà al campionat d’Espanya de Superbikes, amb el seu equip Easy Race. És el seu debut en la gran cilindrada.

En página comarcal avançarem que l’Ajuntament de Mataró ha decidit suspendre, per la situació actual de la covid 19, l’ofrena floral institucional de commemoració del 80è aniversari de la mort de Lluís Companys, que havia de fer-se avui a les 7 de la tarda davant el monument a Companys.