‘Crònica’ 11.05.2021

Nous límits de velocitat a vies urbanes i travessies:

Atenció perquè avui entren en vigor els nous límits de velocitat per a vies urbanes i travessies En vies urbanes la màxima velocitat permesa serà de 20 km/h quan hi hagi un únic carril sense vorera, de 30 km/h en vies d’un únic carril per sentit de circulació i de 50 km/h en vies de dos o més carrils per sentit. El principal objectiu d’aquesta mesura, que s’aplica tots els municipis de l’Estat (independentment de la població), és la reducció de la sinistralitat viària, especialment en els col·lectius més vulnerables com vianants o ciclistes.

Descens de l’atur

En pàgina econòmica, baixa la desocupació a Vilassar de Mar i el conjunt del Maresme el passat mes d’abril,  però que augmenta l’atur de llarga durada a tota la comarca.

Conserves Dani, principal patrocinador de la campanya “Més salut per a un futur millor

 L’empresa vilassarenca Conserves Dani dona 10.000€ a la campanya “Més salut per a un futur millor” i n’esdevé patrocinador principal d’aquesta iniciativa pensada per lluitar contra la covid 19, impulsada pel Consorci Sanitari del Maresme. Els diners recaptats són destinats a projectes de recerca i de formació per millorar l’abordatge de la malaltia i de les seves seqüeles,  a la comarca.

Incidència Covid a Vilassar de Mar

Com cada dia hem parlat de l’afectació de la Covid al nostre poble, amb les dades facilitades per Departament de Salut i que cada dia actualitzem.

Xerrada online d’Aula d’Extensió Universitària

Aquest dimarts a les 6 de la tarda,  xerrada online organitzada per Aula d’Extensió Universitària, sobre “Rutes migratòries, la situació actual en la Mediterrània central”, a càrrec d’Ángeles Schjaer, activista responsable de la secció formativa i assessora pedagògica d’Open Arms.

Concurs dibuix

 El Grup d’Opinió de Vilassar de Mar (gOvi) organitza l’onzena edició del concurs escolar de dibuix que enguany porta com a tema “Vilassar de Mar contagia solidaritat amb els més desfavorits”. El termini de lliurament de treballs finalitza el proper 20 de maig a les 17 de la tarda.

Nou llibre de Josep Malagarriga

Edicions Forment ha editat recentment el nou llibre del pintor vilassarenc Josep MalagarrIga, anomenat “Manual de tècniques pictòriques”. L’obra és un breviari de només 100 pàgines en forma de guia pràctica de les tècniques pictòriques, tant les seques com les humides, que conté il·lustracions realitzades per l’artista.

A Premià de Mar. procés selectiu per contractar de persones en situació d’atur

L’Ajuntament de Premià de Mar contractarà 7 persones en situació d’atur per dur a terme treballs de digitalització de documents. Per accedir al procés selectiu cal presentar la instància i la documentació requerida fins al dijous 13 de maig inclòs.

A Premià de Mar, represa del Servei de Mediació

A Premià de Mar, recentment, s’ha reprès el Servei de convivència i mediació ciutadana de l’Ajuntament. El servei, ubicat a les dependències municipals del carrer del Nord, 60

Predicció meteorològica

Des de Meteomar, predicció de l’oratge  pel que queda de dia i per a demà  amb Joquim Serra

Pots escoltar l’informatiu sencer en aquest enllaç: