‘Crònica’ 10.02.2021

Havent escoltat tots els grups de l’oposició, aquest dimecres 10 de febrer ha estat el torn per donar la paraula a l’alcalde de Vilassar de Mar. Damià del Clot (ERC-Gent per Vilassar) ha passat, virtualment, pels nostres estudis per analitzar l’actual situació política al nostre municipi. És complexa, amb una moció de censura que plana sobre el seu cap i amb uns pressupostos pendents d’aprovació. Per a Del Clot, el Govern que ell encapçala ha rebut un toc d’alerta, diu, però assegura que estan disposats a trobar consens i espais de diàleg per aprovar els números de Vilassar de Mar per enguany, especialment amb Babord. Del Clot no comparteix la visió “apocalíptica”, ha dit, de la resta de grups sobre la situació política actual a Vilassar de Mar i assegura que la responsabilitat d’haver arribat fins aquí és compartida, al seu entendre, entre govern i oposició. Comencem

Si tens botiga a Vilassar de Mar, recorda que fins aquest dilluns, 15 de febrer, tens temps per presentar la teva sol·licitud a la segona convocatòria d’ajuts al comerç, que destina l’Ajuntament de Vilassar de Mar, per ajudar a superar els estralls provocats per la crisi de la Covid 19. El nostre consistori hi destina 130.000 euros. Recorda que es dóna un màxim de 3.000 euros per beneficiari.

La Fundació Ernest Lluch convoca la 12a Beca de Recerca per tal de promoure treballs a l’entorn dels àmbits acadèmics que van centrar l’interès de l’exministre vilassarenc. Jordi Ferrer, responsable de projectes de la Fundació, estarà amb nosaltres per parlar-nos d’aquesta beca.

Demà el Consell d’Infants tornarà a reunir-se per treballar les propostes d’activitats per a millorar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de 2030.

En la nostra secció d’esports us explicarem que en virtut de les noves mesures decretades pel Procicat, que van entrar en vigor abans d’ahir, els jugadors i jugadores del nostre municipi ja poden anar tornant a la Bòbila per a entrenar-se. De moment, això sí, amb limitacions d’aforament (al 30% de la capacitat del pavelló) i amb l’obligatorietat de la mascareta dins de les instal.lacions.

En a recta final del nostre informatiu t’explicarem que la pandèmia del coronavirus ha impactat negativament en la demanda de busos urbans a Catalunya que ha anat a menys el darrer any. A Mataró s’ha reduït la demanda un 38% i a Vilassar de Mar i Cabrera ha baixat fins el (45%) .