Avui és el Dia Internacional de la Dona. Per continuar lluitant per la igualtat, malgrat la pandèmia, l’Ajuntament de Vilassar de mar ha preparat un munt d’actes virtuals (això sí) per respectar escrupolosament les mesures decretades per combatre la propagació de la Covid 19. Tot seguit, t’explicarem els que resten per celebrar-se i repassarem els que s’han fet durant aquest cap de setmana. 

Repassem els serveis mínims decretats per la Generalitat i l’Ajuntament en relació a la vaga general convocada per aquest dilluns, amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En el terreny de l’ensenyament, pel que fa a l’alumnat, a l’institut Pere Ribot, el seguiment de la vaga ha estat d’un 71’70 % (un 71’19 de tercer i quart d’ESO) i un 72’39 % de batxillerat. De l’institut Vilatzara, cap alumne de Batxillerat està secundant la vaga. En relació a a tercer d’ESO, l’estan secundant el 6 % dels alumnes i de quart d’ESO estan fent vaga el 12% dels alumnes. De l’institut Vilatzara, cap alumne de Batxillerat està secundant la vaga. En relació a a tercer d’ESO, l’estan secundant el 6 % dels alumnes i de quart d’ESO estan fent vaga el 12% dels alumnes. 

Avui, a partir de les sis de la tarda, l’Institut Vilatzara celebra la seva jornada de Portes Obertes Virtuals de cara a les preinscripcions i matriculacions per al proper curs 2021-2022. Demà, a dos quarts de set de la tarda, ho fa l’Institut Pere Ribot. Els dos amb un seguit de tours en línia per les instal·lacions i amb totes les explicacions necessàries per a pares i mares i l’alumnat que es prepara per al curs de l’any vinent i que es faran, com ha de ser per la situació de pandèmia, per videoconferència. Tot seguit repassarem els dies per a les preinscripcions a tots els centres educatius de Vilassar de Mar.

Augmenta l’atur a Vilassar de Mar i disminueix tímidament al conjunt de la comarca, durant el passat mes de febrer. Al nostre poble hi ha 952 persones registrades com a demandants de feina a les oficines d’ocupació, 9 més, que al gener. Pel que fa al conjunt de la comarca, la tendencia és la contrària. El Maresme és una de les 3 comarques barcelonines que registra un descens en el nombre de persones aturades. Això sí, ho fa molt tímidament.

Isabel Santaló està  presentant a la Llibreria Index una exposició de pintures. L’artista  ha explicat que la mostra està integrada per 7 obres, de diferents tècniques, principalment són olis,  de temàtica vilassarenca, del segle passat.

En la recta final del nostre informatiu, i pel que fa a la informació esportiva, t’explicarem el valuós empat el que es va endur, ahir, la Unió Esportiva Vilassar del camp del Sants (1-1).