Ha entrat en funcionament el nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària del Maresme, situat al Camí del Mig de Mataró i que dona cobertura a Mataró i a 14 municipis de la comarca, entre els quals Vilassar de Mar, els 365 dies de l’any, les 24 h per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del Servei d’Emergències Mèdiques.

Marxem cap a l’Hort Social de Premià de Mar. Una superfície de 8.000 m2 que, de la mà de Càritas, produeix menjar fresc per a les persones amb risc d’exclusió social o aturades de llarga durada del municipi que hi treballen i hi col·laboren mentre es formen recollint la collita per a l’autoconsum. Els excedents, l’any passat van arribar a produir 15.000 quilos, els distribueixen des del Centre de Distribució Solidària d’Aliments de Premià.

Avui visitem “Original. Espai d’Artesans”, ubicada a la plaça Àngel Guimerà, 4. L’espai, regentat per Lupe Almera, ofereix als artistes la possibilitat que exposin i venguin les seves obres. Set anys de servei al poble i als artesans. I és que els objectius fundacionals segueixen plenament vigents: donar visibilitat als artistes locals.
Vilassar de Mar ha estat reconegut novament, i de fet, renova, el Segell Infoparticipa, un distintiu que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

En la recta final del nostre informatiu, i entre altres notícies de caràcter comarcal, t’explicarem que Malgrat de Mar crea el primer Bosc de papallones públic de Catalunya, una iniciativa pensada per crear hàbits que afavoreixin la biodiversitat idònia per al desenvolupament, la reproducció i la cria en llibertat d’aquests animalons.