Obrim l’Informatiu amb una molt trista notícia. Ahir coneixíem la mort de Josep Fornas, a l’edat de 96 anys. Assessor fiscal, editor i polític, Fornas va ser durant el franquisme estret col·laborador del president Tarradellas i gran defensor dels valors del catalanisme i de l’independentisme. Personatge afable, història viva d’ERC i Creu de Sant Jordi l’any 2010, Fornas deixa un buit impressionant no només en el moviment polític català sinó a Vilassar de Mar. Un autèntic gentelman, (amb el seu barret, el seu puro i el seu bastó), omplia la façana del nostre litoral amb les seves tertúlies i els seus sis diaris que comprava cada dia. L’Ajuntament de Vilassar de Mar estudia els actes d’homenatge que es mereix.

És moment ara de glosar la figura Josep Fornas de la mà de l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot. Mentre l’Ajuntament estudia l’homenatge que es mereix, Del Clot confessa haver-se quedat una mica orfe ja que en Josep Fornas el va tutelar des de l’any 2002 quan l’actual alcalde va entrar a militar a ERC.

Davant l’empitjorament de les dades de contagi de la Covid 19 a Catalunya, el govern de la Generalitat ha decretat un paquet de mesures restrictives que entraran en vigor a partir d’aquest dijous. Així doncs, tot just després de Reis, es tornarà al confinament municipal a tot el país i el comerç no essencial tancarà el cap de setmana. La cultura, la restauració i l’hostaleria seguiran com fins ara. El Govern també ha anunciat que compensarà amb 2.500 euros els comerços dels centres comercials i les superfícies de més de 400 m2 obligats a tancar. Les mesures s’allargaran, en principi, fins el proper diumenge 17 de gener.

Per a alguns estem davant d’una onada de fred. Per a molts, és, senzillament, l’hivern. Sigui com sigui, per avui, per demà, dia de reis, i per demà passat s’esperen temperatures extremadament baixes al Maresme i no es descarta que qualsevol ruixat acabi convertint-se en neu o aigua neu a pràcticament qualsevol cota. En aquest sentit, Protecció Civil ha activat l’alerta Procicat per onada de fred per als tres propers dies al Pirineu, prePirineu, interior de Catalunya i costa del Maresme.

Durant la darrera setmana, pels principals carrers i places de Vilassar de Mar hem vist com la formació local de Junts per Catalunya demanava signatures per tal que la Junta Electoral validi la seva candidatura com a nou partit polític. Han renunciat a tots els drets electorals anteriors i, per tant, parteixen de zero. A Vilassar de Mar han recollit més de 450 signatures que aniran a engrossir les 7000 que demana la Junta Electoral. Ara comença el procés de validació. En parlem amb Laura Martínez.