El Procicat ha decidit flexibilitzar algunes de les mesures que s’havien pres per frenar els contagis del coronavirus. Així, s’ampliarà els horaris de la hostaleria i, a partir de dilluns, bars i restaurants podran obrir, de manera ininterrompuda, fins les cinc de la tarda. Els sopars, s’hauran de seguir fent a casa.

Atenció perquè demà se celebra la tradicional Fira Fora Estocs a Vilassar de Mar. Però es farà amb una versió adaptada a la pandèmia. Les botigues associades a Vilassar Comerç, les coneixeràs per el distintiu que llueixen a l’exterior, trauran al carrer les seves ofertes de fora temporada que poden arribar a descomptes de fins el 70%. Araceli Galobart, dinamitzadora de Vilassar Comerç serà amb nosaltres per explicar-nos com serà aquesta Fora Estocs de demà.

Ahir, en aquest informatiu ens fèiem ressò de la declaració conjunta dels alcaldes de Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Cabrera de Mar en virtut de la qual es comprometen a començar a treballar per assolir la pacificació de la NII un cop se suprimeixi el peatge de l’autopista C-32. Ara escoltarem Antoni Esteban, portaveu de la Plataforma Preservem el Maresme. Per a Esteban, que celebra els acords signats, lamenta que els alcaldes vulguin sortir ara a la foto i recorda que queda molta feina per fer, encara, abans de pensar en pacificar la NII que, d’altra banda, és una de les reivindicacions històriques de Preservem el Maresme.

El capità vilassarenc Agustí Martin Mallofré, degà  de la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya ha estat nomenat Ambaixador Marítim de l’Organització Marítima Internacional (OMI). Martin s’uneix a uns altres 40 ambaixadors a tot el món.

En la recta final del nostre informatiu, i pel que fa a la comarca, t’explicarem que diumenge al migdia, el Cinema La Calàndria del Masnou acollirà l’estrena del documental Temps de confinament, coincidint amb la data en què farà un any que es va decretar l’estat d’alarma. Dura 30 mitja hora i  recull testimonis sobre com diferents masnovins i masnovines van viure el confinament. En parlem amb Jaume Oliveras, alcalde de la població.