Ens ocuparem novament de les diferents actuacions que el Ministeri preveu realitzar a diversos punts del litoral maresmenc. Si fa uns dies tractàvem de les actuacions previstes a Vilassar de Mar i El Masnou, avui anem cap a Premià de Mar i parlem amb el seu alcalde, Rafa Navarro. Ens explicarà, ara ho escoltarem, que el projecte del Ministeri consistirà en allargar un espigó per la part de ponent i construir un espigó paral·lel a la costa per evitar que la sorra torni a marxar quan hi ha temporal. En uns minuts estarà amb nosaltres l’alcalde de Premià de Mar, Rafa Navarro.

Fotografies familiars, cartells, esqueles, recordatoris de la Primera Comunió o programes d’actes. L’Arxiu Municipal de Vilassar de Mar va incorporar 791 documents durant l’any passat donats gràcies a la generositat de 23 vilassarencs i vilassarenques que, malgrat les circumstàncies de la pandèmia, van voler fer una donació. Són documents personals que enriqueixen la nostra història.

Fins el proper 5 de febrer es pot demanar a Correus el vot per correu per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya fixades per al diumenge 14 de febrer. Hores d’ara, i per por a la pandèmia del coronavirus, les sol·licituds ja superen les 122.000. Això vol dir que se supera, abastament, la xifra de 78-876 peticions que es van demanar per als darrers comicis de 2017.

La crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus es deixa notar amb força. L’any passat, l’Ajuntament de Vilassar de Mar va doblar els recursos, en relació a 2019, per repartir ajudes alimentàries a més de 240 famílies de Vilassar de Mar. La coneguda com a Targeta Moneder ha arribat, atenció, a 200 famílies més que l’any 2019. El nostre consistori hi ha destinat 146.670 euros.

Aquest divendres passat, 29 de gener, el músic vilassarenc Kopil Roca ens emocionava a tots amb la seva participació en el programa Got Talent de Telecinco. Roca, amb el seu piano, va interpretar una creació personal que va deixar tothom bocabadat. La seva història personal tampoc deixava indiferent ningú. Segons la mecànica del concurs, Kopil Roca, va obtenir del jurat dos sis i un no. Fet que li permet passar ronda. El programa ja és gravat, però per preservar l’emoció, amb el músic de Vilassar de Mar parlarem, amb ell, només del que s’ha vist, fins ara, a la televisió.