Crida de l’Ajuntament a extremar les precaucions davant la covid-19

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha fet aquesta setmana una nova crida a extremar les precaucions per a contribuir a millorar la situació sanitària. 

Des del consistori subratllen que les xifres varien a diari, però, des d’ençà del Nadal, sempre mostren el mateix: la delicada situació sanitària en què ens trobem. Tot i les mesures preses i els esforços fets per la major part de la població, el panorama no millora o ho fa massa poc a poc. Afegeixen que ho veiem, sobretot, als hospitals que ens envolten, que continuen tenint les urgències gairebé col·lapsades amb els malalts de covid-19.

El creixement de contagis és generalitzat a Catalunya. El relaxament de les precaucions durant les festes i l’arribada de noves soques del virus es tradueixen des de fa setmanes en un augment sostingut i molt significatiu de casos. Des de l’Ajuntament expliquen que a Vilassar de Mar, es comença a notar ja en àmbits que, durant els primers mesos de la pandèmia, havien quedat salvaguardats, com ara les residències de gent gran i les competicions esportives que s’estan disputant.

En el cas de les residències, actualment hi ha dos brots, un a la Casa Pairal i un altre a la residència Bonavista. Els usuaris d’aquests dos espais es troben en quarantena.

Pel que fa a l’esport de competició, a l’equip de futbol sala Sant Joan, no hi ha declarat cap brot, però un positiu d’un jugador va obligar a suspendre el partit d’aquest passat cap de setmana contra La Unión i manté a tot el grup en aïllament. Aquest equips es sotmeten setmanalment a proves PCR abans de disputar els seus partits.

Des del consistori se subratlla que l’inici de la campanya de vacunació contra la covid-19 al nostre poble i, en general, a tot el món és només un petit pas, esperançador, sí, però que trigarà mesos a tenir els efectes desitjats. La immunització no serà una realitat fins que un percentatge molt elevat de la població mundial no estigui vacunada. I, per a aconseguir aquest objectiu, el camí és encara llarg.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament insisteixen en demanar a tothom la màxima precaució, el compliment estricte de les mesures sanitàries preses per les autoritats i que reduïu la vostra interacció social al vostre grup bombolla sempre que sigui possible.